Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Petrželkové stracci s uzeným kuřetem, kapary a česnekovým olejem

Když použijete kupované těstoviny (klidně špenátové), jídlo bude rázem velmi snadné. Petrželkou na posypání pak nešetřete.

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
+ odležení
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 250 g uzeného kuřecího masa, nakrájeného na tenké plátky
    • 20 g kaparů v soli, propláchnutých
    • nastrouhaná kůra a šťáva z 1/2 citronu (nebo podle chuti)
    • 1 lžíce červeného vinného octa
    • vločková sůl a čerstvě mletý pepř
    • rukola a hladkolistá petrželka
    • klínky citronu k podávání

    NA PETRŽELKOVÉ TĚSTO

    • 300 g hladkolisté petrželky + 2 vejce
    • 300 g hladké mouky 00 + na poprášení
    • mořská sůl

    NA ČESNEKOVÝ OLEJ

    • 100 ml panenského olivového oleje
    • 4 stroužky česneku, natenko nakrájené (například na mandolíně)

Příprava jídla

1 Na petrželkové těsto spařte petrželku ve vroucí vodě, aby se rozjasnila její barva (cca 10 sekund), sceďte, osvěžte pod tekoucí studenou vodou a přebytečnou vodu vymačkejte. Petrželku nasekejte v robotu spolu s vejci, aby byla najemno, přidejte mouku a pořádnou špetku soli a zpracovávejte, až se utvoří těsto. Vyklopte na mírně pomoučněnou plochu, prohněťte dohladka, pak zabalte do potravinářské fólie a odložte na 1 hodinu odpočívat.

Mezitím připravte česnekový olej. Olej a česnek zahřejte v rendlíčku na mírném ohni a nechte česnek smažit, než začne zlátnout (4–6 minut). Dejte stranou.

3 Těsto rozdělte na čtvrtiny a pak je po jedné (ostatní kusy udržujte zakryté, aby neoschly) rozválejte na nejsilnějším nastavení strojku na těstoviny, mírně je poprašte moukou, kdyby se lepily. Skládejte a rozvalujte, podle potřeby jemně poprašujte moukou, je-li třeba, a po stupíncích zmenšujte tloušťku, až se dostanete na 2 mm. (Těsto lze rozválet i ručně, ale je to celkem dřina.) Nakrájejte na hrubé dlouhé a široké pruhy, odložte je na pomoučněný tác či plech a nechte oschnout. Mezitím přiveďte ve velkém hrnci vodu k varu.

4 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě al dente (2–3 minuty), kleštěmi přesuňte na servírovací talíř či mísu. Ochuťte česnekovým olejem podle libosti, přidejte uzené kuře, kapary, citronovou kůru a šťávu, pokropte octem, promíchejte, podle chuti osolte a opepřete. Posypte rukolou a petrželkou, promíchejte a podávejte teplé nebo při pokojové teplotě (jak těstoviny chladnou, zvýrazňuje se jejich petrželková chuť), doplněné klínky citronu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí špagety se sugem

Špagety s drceným hráškem a šunkou

Tagliatelle s fenyklem, uzeným pstruhem a zakysanou smetanou

REKLAMA

Přidat komentář