Sépie na ouzu

Sépie na ouzu

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Více než hodinu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1595 kcal
Bílkoviny 88 g
Cukr 9 g
Tuky 94 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Milujete řeckou kuchyni? Tak si uvařte sépie v bílém víně a ouzu.

Suroviny

citron 1 ks
bio
olivový olej 60 ml
česnek 4 stroužky
na plátky
ančovičky (konzerva) 3 ks
nasekané
1 kg
sépiové kroužky
ouzo 80 ml
víno bílé 60 ml
suché
1 Škrabkou oloupejte citron a proužky kůry uschovejte. Na středním plameni rozpalte hlubokou pánev, přidejte olivový olej, česnek, kůru z citronu a ančovičky.

2
Opékejte minutu až dvě, aby česnek změkl. Přidejte kroužky sépií, ouzo a bílé víno.

3 Snižte oheň, přiklopte a vařte minimálně jednu hodinu, dokud sépie nezměknou.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit