Rychlé a jednoduché jídlo, které můžete podávat s proseccem či aperolem jako aperitivo nebo jimi můžete zahájit večeři a podávat je jako antipasti. Skvělé jsou horké ještě z pánve, ale obstojí i jako studený salátek.
Suroviny
1 V hlubší pánvi rozehřejte olej, vsypte cibuli, česnek a řapíkatý celer a opékejte zvolna zhruba 8 minut nebo do změknutí.
2 Přidejte kalamáry nebo olihně (malé můžete ponechat v celku, větší nakrájejte na kroužky) a krátce je opečte, potom přilijte víno a vsypte rajčata a hrášek, promíchejte a ještě chvíli opékejte. Zakápněte citronovou šťávou podle chuti, osolte, pokud chcete, přidejte chilli a nakonec vmíchejte petrželku.
3 Podávejte teplé nebo studené, nejlépe s čerstvým pečivem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dej mi hrášku aneb Nejlahodnější hráškové recepty(29 receptů)
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů)