Kalamáry s hráškem na víně

Kalamáry s hráškem na víně

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1388 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 88 g
Tuky 34 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé a jednoduché jídlo, které můžete podávat s proseccem či aperolem jako aperitivo nebo jimi můžete zahájit večeři a podávat je jako antipasti. Skvělé jsou horké ještě z pánve, ale obstojí i jako studený salátek.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule červená 2 ks
nakrájené nadrobno
česnek 3 stroužky
rozmáčknuté
řapíkatý celer 2 ks
nakrájené nadrobno
kalamáry 1 kg
lze nahradit olihněmi nebo drobnými olihněmi, nejlépe čerstvými, očištěnými nebo mraženými, povolenými
víno bílé 100 ml
rajčata cherry 300 g
hrášek 350 g
čerstvého nebo mraženého, povoleného
citronová štáva
vymačkaná z 1 citronu
sůl
chilli sušené špetka
vločky, nemusí být
petrželka 1 hrsti
hladkolistá, nakrájená nadrobno

1 V hlubší pánvi rozehřejte olej, vsypte cibuli, česnek a řapíkatý celer a opékejte zvolna zhruba 8 minut nebo do změknutí.

2 Přidejte kalamáry nebo olihně (malé můžete ponechat v celku, větší nakrájejte na kroužky) a krátce je opečte, potom přilijte víno a vsypte rajčata a hrášek, promíchejte a ještě chvíli opékejte. Zakápněte citronovou šťávou podle chuti, osolte, pokud chcete, přidejte chilli a nakonec vmíchejte petrželku.

3 Podávejte teplé nebo studené, nejlépe s čerstvým pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit