Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kalamáry s hráškem na víně

Rychlé a jednoduché jídlo, které můžete podávat s proseccem či aperolem jako aperitivo nebo jimi můžete zahájit večeři a podávat je jako antipasti. Skvělé jsou horké ještě z pánve, ale obstojí i jako studený salátek.

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1–2 červené cibule, nakrájené nadrobno
    • 2–3 stroužky česneku, rozmáčknuté
    • 1–2 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
    • 1 kg kalamárů, olihní nebo drobných olihní, nejlépe čerstvých, očištěných nebo mražených, povolených
    • 100 ml bílého vína
    • 300 g třešňových rajčátek
    • 350 g hrášku, čerstvého nebo mraženého, povoleného
    • šťáva z 1 citronu
    • sůl
    • špetka chilli vloček (nemusí být)
    • 1–2 hrsti hladkolisté petržele, nakrájené nadrobno 

Příprava jídla

1 V hlubší pánvi rozehřejte olej, vsypte cibuli, česnek a řapíkatý celer a opékejte zvolna zhruba 8 minut nebo do změknutí.

2 Přidejte kalamáry nebo olihně (malé můžete ponechat v celku, větší nakrájejte na kroužky) a krátce je opečte, potom přilijte víno a vsypte rajčata a hrášek, promíchejte a ještě chvíli opékejte. Zakápněte citronovou šťávou podle chuti, osolte, pokud chcete, přidejte chilli a nakonec vmíchejte petrželku.

3 Podávejte teplé nebo studené, nejlépe s čerstvým pečivem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bylinkový olej s česnekem

Focaccia s červenou cibulí

Penne all’amatriciana

Špagety cacio e pepe

Italská vepřová roláda plněná čerstvou klobáskou

Lilek a cukety a papriky z pánve

Krémová polenta s mascarpone

Ricottový trifle s mandlovými sušenkami

Přidat komentář