Někdy stačí málo a z obyčejné rybičkové se stane pomazánka, na kterou si všichni budou žádat recept. A přesně taková je tahle šprotová s chilli. Pikantní rybičková pomazánka je nejen super chuťovka na párty a oslavy, ale i jako rychlá rodinná večeře.
Suroviny
šproty (konzerva)
1
ks
1 konzerva šprotů v tomatě (240 g)
pomazánkové máslo
100
g
hořčice plnotučná
1
ČL
jarní cibulka
1
ks
nakrájená nadrobno
kajenský pepř
petrželka
hladkolistá, na ozdobení
na ozdobení
Postup
1
Šproty rozmačkejte s tradičním pomazánkovým a promíchejte s hořčicí a jarní cibulkou. Dochuťte kajenským pepřem a podávejte ozdobené petrželkou a nakrájenou chilli papričkou.
NĚCO NAVÍC
Šproty v tomatě koupíte od nejrůznějších značek, pokud bude tomatová šťáva chuťově i barevně slabší, přidejte do pomazánky trochu rajského protlaku, pro barvu i pro chuť.