Jemná a všemi oblíbená tuňáková pomazánka sklidí doma úspěch! Na housku, na rohlík, na chleba, zkrátka ideální recept na rychlou večeři i svačinu plnou bílkovin. Přitom recept na tuňákovou pomazánku je tak snadný. Připravili jsme ji z konzervovaného tuňáka a pomazánkového másla. Vše ostatní můžete obměnit podle své chuti.
Náš tip: Chcete změnu? Připravte si například slavnostní tuňákovou pomazánku podle našeho videoreceptu
Suroviny
tuňák (konzerva)
1
ks
ve vlastní šťavě
cibule
½
ks
nadrobno nakrájená
pomazánkové máslo
1
kelímek
rajčatový protlak
1
PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
podle chuti
bazalka
čerstvá, na ozdobení
pepř růžový
na ozdobení
k podávání
Postup
1
Z konzervy tuňáka slijte všechnu tekutinu.
2
Potom maso smíchejte s cibulí, pomazánkovým máslem a rajským protlakem.
3
Podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte trochu čerstvě vymačkané citronové šťávy.
Podávejte s oblíbeným pečivem, ozdobené třeba bazalkou a růžovým pepřem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší pomazánky na silvestrovskou oslavu: 33 tipů, ze kterých si vybere každý(34 receptů )
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů )
- Svačiny a svačinky(43 receptů )
- Lehce a zdravě: všestranný tuňák z konzervy na 6 způsobů(24 receptů )
- Skvělé večeře pro horké letní dny, u kterých se nezapotíte: Uvařte si jednoduché špagety puttanesca nebo tabouleh (59 receptů )
- Nejlepší pomazánky a obložené pečivo(33 receptů )