0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tuňáková pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 47
Do 10 minut Velmi snadné Na 2-3 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 612 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 18 g
Tuky 48 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na housku, na rohlík, na chleba... Jemná a všemi oblíbená tuňáková pomazánka sklidí doma úspěch!

Suroviny

tuňák (konzerva) 1 ks
ve vlastní šťavě
cibule 0.5 ks
nadrobno nakrájená
pomazánkové máslo 1 kelímek
rajčatový protlak 1 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
citronová štáva
podle chuti
bazalka
čerstvá, na ozdobení
pepř růžový
na ozdobení
pečivo
k podávání

Postup

1

Z konzervy tuňáka slijte všechnu tekutinu.

2

Potom maso smíchejte s cibulí, pomazánkovým máslem a rajským protlakem.

3

Podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte trochu čerstvě vymačkané citronové šťávy.

Podávejte s oblíbeným pečivem, ozdobené třeba bazalkou a růžovým pepřem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit