Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tuňáková pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 73
Do 10 minut Velmi snadné Na 2-3 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 612 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 18 g
Tuky 48 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná a všemi oblíbená tuňáková pomazánka sklidí doma úspěch! Na housku, na rohlík, na chleba, zkrátka ideální recept na rychlou večeři i svačinu plnou bílkovin. Přitom recept na tuňákovou pomazánku je tak snadný. Připravili jsme ji z konzervovaného tuňáka a pomazánkového másla. Vše ostatní můžete obměnit podle své chuti.

Náš tip: Chcete změnu? Připravte si například slavnostní tuňákovou pomazánku podle našeho videoreceptu

Skryt pre seznam

Suroviny

tuňák (konzerva) 1 ks
ve vlastní šťavě
cibule ½ ks
nadrobno nakrájená
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
bazalka
čerstvá, na ozdobení
pepř růžový
na ozdobení
k podávání

Postup

1

Z konzervy tuňáka slijte všechnu tekutinu.

2

Potom maso smíchejte s cibulí, pomazánkovým máslem a rajským protlakem.

3

Podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte trochu čerstvě vymačkané citronové šťávy.

Podávejte s oblíbeným pečivem, ozdobené třeba bazalkou a růžovým pepřem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...