Na housku, na rohlík, na chleba... Jemná a všemi oblíbená tuňáková pomazánka sklidí doma úspěch!
Suroviny
tuňák (konzerva)
1
ks
ve vlastní šťavě
cibule
½
ks
nadrobno nakrájená
pomazánkové máslo
1
kelímek
rajčatový protlak
1
PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
citronová šťáva
podle chuti
bazalka
čerstvá, na ozdobení
pepř růžový
na ozdobení
pečivo
k podávání
Postup
1
Z konzervy tuňáka slijte všechnu tekutinu.
2
Potom maso smíchejte s cibulí, pomazánkovým máslem a rajským protlakem.
3
Podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte trochu čerstvě vymačkané citronové šťávy.
Podávejte s oblíbeným pečivem, ozdobené třeba bazalkou a růžovým pepřem.