Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 10 minut Velmi snadné Na 2-3 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 612 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 18 g
Tuky 48 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na housku, na rohlík, na chleba... Jemná a všemi oblíbená tuňáková pomazánka sklidí doma úspěch!

Suroviny

tuňák (konzerva) 1 ks
ve vlastní šťavě
cibule 0.5 ks
nadrobno nakrájená
pomazánkové máslo 1 kelímek
rajčatový protlak 1 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
citronová štáva
podle chuti
bazalka
čerstvá, na ozdobení
pepř růžový
na ozdobení
pečivo
k podávání

Postup

1

Z konzervy tuňáka slijte všechnu tekutinu.

2

Potom maso smíchejte s cibulí, pomazánkovým máslem a rajským protlakem.

3

Podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte trochu čerstvě vymačkané citronové šťávy.

Podávejte s oblíbeným pečivem, ozdobené třeba bazalkou a růžovým pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit