Tradiční rybičková pomazánka je naprostou stálicí české studené kuchyně. Její jemná chuť nás doprovází už od školky a právě teď máte možnost, proměnit nostalgii ve skutečnost. Recept je velmi jednoduchý, stačí otevřít konzervu sardinek, přimíchat krémový sýr, dochutit a během chvilky máte studenou večeři nebo sytou svačinu na stole. Podávejte s nakrájenou cibulkou a sterilovanou okurkou.
Suroviny
sardinky (konzerva)
1
konzerva
v oleji
krémový sýr
1
ks
např. lučina
citronová šťáva
2
ČL
sůl
jarní cibulka
1
ks
zelená část
okurky nakládané
1
ks
nebo jiné celozrnné pečivo k podávání
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak vařit ze zásob: 24 kreativních receptů pro každý den(24 receptů )
- 20 jídel, která děti milují(21 receptů )
- Skvělé večeře pro horké letní dny, u kterých se nezapotíte: Uvařte si jednoduché špagety puttanesca nebo tabouleh (59 receptů )
- Nejlepší pomazánky a obložené pečivo(33 receptů )
- 22 jarních pomazánek: Připravte si ji na řecký způsob nebo vyzkoušejte hráškovou s mátou(23 receptů )