Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduchá rybí pomazánka ze sardinek
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 146
Do 20 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 909 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 17 g
Tuky 47 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční rybičková pomazánka je naprostou stálicí české studené kuchyně. Její jemná chuť nás doprovází už od školky a právě teď máte možnost, proměnit nostalgii ve skutečnost. Recept je velmi jednoduchý, stačí otevřít konzervu sardinek, přimíchat krémový sýr, dochutit a během chvilky máte studenou večeři nebo sytou svačinu na stole. Podávejte s nakrájenou cibulkou a sterilovanou okurkou.

Suroviny

sardinky (konzerva) 1 konzerva
v oleji
např. lučina
sůl
jarní cibulka 1 ks
zelená část
nebo jiné celozrnné pečivo k podávání

Postup

1

Sardinky slijte a dejte je do misky.

2

Přidejte lučinu, citronovou šťávu, osolte a rozmixujte tyčovým mixérem.

3

Vmíchejte nadrobno nakrájenou zelenou část jarní cibulky a nakládanou okurku. Podávejte s celozrnným chlebem nebo jiným pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín