Jídlo z jedné pánve se hodí všude tam, kde není moc času pro velké vyvařování. Poslouží i k seznámení se s tuřínem. Pokud ho ovšem nemáte k dispozici, neváhejte místo něj použít batáty nebo pastinák.
Suroviny
Postup
Ve velké hlubší nepřilnavé pánvi opečte slaninu na středním až silném ohni dokřupava, trvá to 5–8 minut. Vyjměte děrovanou sběračkou a přeneste na papírové utěrky.
Zbylo-li v pánvi málo tuku, doplňte ho olivovým olejem na cca 3 lžíce. Na silnějším ohni pak na něm opékejte tuřín a cibuli asi 2 minuty, až začne cibule měknout. Stáhněte oheň na střední, přiklopte nebo zakryjte alobalem a s jedním promícháním duste pod pokličkou 7–12 minut, až tuřín změkne.
Vmíchejte řapíkatý celer, chilli papričku, podle chuti osolte a odklopené za častého míchání opékejte 7–10 minut, aby tuřín zezlátl a řapíkatý celer a papričky změkly. Vmíchejte koriandr a opečenou slaninu. Podle chuti poprašte uzenou paprikou. Chcete-li, podávejte s pálivou omáčkou.