Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pastinákové hranolky s parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1021 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 127 g
Tuky 40 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječná lahůdka obalená v parmazánu!

Suroviny

cca 750 g, oloupaný a nakrájený na hranolky
olivový olej 1 PL
+ další na pokapání
rozpuštěné
rozmarýn 1 PL
lístky
česnek 2 stroužky
oloupaný a přepůlený
sůl a pepř
strouhaný

Postup

1

Troubu předehřejte na 210°C. Do mísy dejte pastinák, olivový olej, máslo, rozmarýn a česnek, osolte, opepřete a promíchejte. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut.

2

Poté posypte parmazánem a pečte dalších 10 minut dozlatova.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...