Troubu předehřejte na 210°C. Do mísy dejte pastinák, olivový olej, máslo, rozmarýn a česnek, osolte, opepřete a promíchejte. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut.
Parmazán – sýr, který dokáže i obyčejné jídlo proměnit v kulinářský zážitek s nádechem Itálie. Víte, jak jej správně uchovávat, aby nezplesnivěl, neoschl a zůstal dlouho čerstvý? Máme pro vás jednoduché triky, díky kterým vám parmazán...
Každou zimu se norské pobřeží stává dějištěm úchvatného přírodního jevu, kdy se treska skrei vydává na svou tisícikilometrovou pouť z Barentsova moře k břehům souostroví Lofoty. Tato sezónní delikatesa, ceněná pro svou pevnou texturu a...
Vyrazili jste na lyže do Alp a přemýšlíte, co si kromě zážitků přivézt domů? Hory nejsou jen rájem pro turisty, ale i pro gurmány. Alpské regiony nabízejí nepřeberné množství chutí, které si můžete odvézt – ať už jde o sýry, špek nebo pivo....
Hrachová kaše je jedním z pokrmů, který si zaslouží víc než jen vzpomínku na školní jídelnu. Správně připravená je jemná, sytá a plná chuti. Skvěle ladí s voňavým uzeným, křupavou klobásou nebo opečeným chlebem.
...
Ilona Svobodová je hvězdou ve všech hereckých oblastech, kterým se věnuje. Její Jitka Farská je miláčkem diváků Ulice, exceluje na divadelních prknech a jejím hlasem mluví například Michelle Pfeiffer nebo Demi Moore. Kromě toho je také...
V zimních měsících, kdy jsou dny kratší a slunečního svitu je méně, mohou naše tělo i mysl pociťovat únavu a pokles nálady. Správná výživa proto hraje klíčovou roli v podpoře mozkových funkcí a celkové psychické pohody. Zařazením...