Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s tuřínem

Tuřín nebo též brukev řepka tuřín nebo lidově kolník, kvak či dumlík patří mezi okopaniny, podobně jako brambory.  Řadí se k nejstarším užitkovým plodinám, pěstuje se již více než 4 tisíce let. Používal se jako krmivo pro dobytek, ovšem velmi užitečným se stal během hladomoru a válek.

 

V dobách nouze se z něj vařily polévky a kaše nebo se strouhal do chlebového těsta nebo se jedl sušený. Dnes z něj můžete například připravit gnocchi, péct ho nebo zapékat se sýrem, z tuřínu vykouzlíte krémovou plévku nebo pyré.

Související články

AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...