Recepty se sýrem raclette
Raclette je populární švýcarský sýr, který se používá k rozpékání, roztékání a tavení. Název raclette se také používá samotný pokrmy, ve kterým hraje roztavený sýr hlavní roli. Často ho doprovázejí vařené brambory, pečivo, zelenina nebo houby. Sýr se nechává roztavit na speciálním přístroji anebo se vloží do trouby. Má výraznout chuť, je relativně tučný a sytý.
- Tradiční sýr raclette má podobu 6kg bochníků. Aby získal svou specifickou chuť, musí zrát minimálně 3 měsíce.
- Přestože sýr se ve švýcarských Alpách konzumuje od nepaměti, raclette je poměrně novodobý. Vznikl až na začátku 20. století – pochází z francouzského racler, což znamená „seškrabávat“.
Čtěte také: Raclette: objevte kouzlo tavených švýcarských sýrů
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Milí čtenáři, v červencovém čísle si nás nejvíce získala zmrzlina Černý les a také špagety připravené z karamelizované cibule a mascarpone - obyčejné jídlo, přitom tak dobré!
-