Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty se sýrem raclette

Raclette je populární švýcarský sýr, který se používá k rozpékání, roztékání a tavení. Název raclette se také používá samotný pokrmy, ve kterým hraje roztavený sýr hlavní roli. Často ho doprovázejí vařené brambory, pečivo, zelenina nebo houby. Sýr se nechává roztavit na speciálním přístroji anebo se vloží do trouby. Má výraznout chuť, je relativně tučný a sytý.

...

 

  • Tradiční sýr raclette má podobu 6kg bochníků. Aby získal svou specifickou chuť, musí zrát minimálně 3 měsíce.
  • Přestože sýr se ve švýcarských Alpách konzumuje od nepaměti, raclette je poměrně novodobý. Vznikl až na začátku 20. století – pochází z francouzského racler, což znamená „seškrabávat“.

Čtěte také: Raclette: objevte kouzlo tavených švýcarských sýrů


Celý popis