Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Placičky s krevetami, kokosem a rychle naloženou okurkou

Krevetové placičky jsou perfektní předkrm. Šťavnaté, křupavé a syté tak akorát, aby příjemně navnadily na další chod.

Vydání: 2019/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1M
Opékání 0:03 (1 dávka)
Chuťovka

Ingredience

    • 75 g hladké mouky
    • 1/4 lžičky soli
    • 1 vejce, rozšlehané
    • 125 ml kokosového mléka
    • 1 lžíce strouhaného kokosu, opraženého
    • 300 g malých předvařených krevet, osušených
    • 2 jarní cibulky, nasekané
    • slunečnicový olej na opékání

    NA NAKLÁDANOU OKURKU

    • 12cm kousek okurky, nakrájený na kostičky
    • 1 šalotka, nakrájená najemno
    • 1 červená chilli paprička, zbavená semínek a jemně nasekaná
    • 2 lžíce rýžového octa
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • špetka soli

    K PODÁVÁNÍ

    • hrst salátových lístků
    • hrst lístků koriandru

Příprava jídla

1 Do mísy nasypte mouku se solí a do středu udělejte důlek. Do důlku vlijte vejce a kokosové mléko a rozšlehejte do hladkého těstíčka. Vmíchejte strouhaný kokos, krevety a jarní cibulku. Zatím dejte stranou.

2 Smíchejte všechny suroviny na nakládanou okurku. Salátové lístky promíchejte společně s lístky koriandru.

3 Na středním plameni rozehřejte nepřilnavou pánev a rozetřete na ní pár kapek oleje. Naberte lžící těsto a kápněte je na pánev. Opékejte na jeden zátah 2–3 placičky, každou placičku pečte po jedné i druhé straně 2–3 minuty. Tak postupujte až do spotřebování těsta, hotové placičky můžete uchovat v teple ve vyhřáté troubě. Podávejte s nakládanou okurkou a lístky salátu a koriandru.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krevety s chorizem, paprikou & omáčkou aïoli

Salát s krevetami, melounem a fetou

REKLAMA

Přidat komentář