0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pilaf s krevetami

Pilaf s krevetami

3.7 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1733 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 318 g
Tuky 14 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Lahůdková rýže

Suroviny

kari pasta 2 PL
cibule 1 ks
malá, nadrobno
rýže 300 g
basmati, propláchnuté, scezené
vývar kuřecí 700 ml
(z kostky)
krevety 150 g
vařené, loupané, mražené rozmrazte
hrášek 150 g
mražený
chilli paprička 1 ks
červená, čerstvá
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
koriandr hrst
lístky, nasekané
citron
čtvrtky k podávání
1.  Rozehřejte velkou nepřilnavou silnostěnnou pánev a nasucho v ní čtyři až pět minut pražte kari pastu s cibulkou, než začne cibule měknout. Přisypte rýži a promíchejte, aby se obalila kari. Zalijte vývarem a přiveďte k varu.

2.  Přiklopte a snižte plamen. Rýži zvolna duste asi patnáct minut, aby se tekutina vsákla. Pak vařič vypněte a vmíchejte krevety, hrášek i papričku nakrájenou na kolečka. Přikryjte a nechte pět minut prohřát zbytkovým teplem.

3.  Směs nakypřete vidličkou, podle potřeby dochuťte. Podávejte s citronem a koriandrem.

Krémová verze 
Vynechte kari pas­tu a do rýže v kroku 2 vmíchejte chvíli před krevetami hotovou omáčku (viz náš tip).

Kouzelná přísada:
Kari omáčka typu Korma vy­tvoří jemný protipól k papričkám, 320 g/79 Kč, Marks & Spencer.

Komentáře

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit