Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.4/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1733 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 318 g
Tuky 14 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Lahůdková rýže

Suroviny

malá, nadrobno
rýže 300 g
basmati, propláchnuté, scezené
vývar kuřecí 700 ml
(z kostky)
krevety 150 g
vařené, loupané, mražené rozmrazte
hrášek 150 g
mražený
červená, čerstvá
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
koriandr čerstvý hrst
lístky, nasekané
čtvrtky k podávání

Postup

1
Rozehřejte velkou nepřilnavou silnostěnnou pánev a nasucho v ní čtyři až pět minut pražte kari pastu s cibulkou, než začne cibule měknout. Přisypte rýži a promíchejte, aby se obalila kari. Zalijte vývarem a přiveďte k varu.

2. Přiklopte a snižte plamen. Rýži zvolna duste asi patnáct minut, aby se tekutina vsákla. Pak vařič vypněte a vmíchejte krevety, hrášek i papričku nakrájenou na kolečka. Přikryjte a nechte pět minut prohřát zbytkovým teplem.

3. Směs nakypřete vidličkou, podle potřeby dochuťte. Podávejte s citronem a koriandrem.

Krémová verze
Vynechte kari pastu a do rýže v kroku 2 vmíchejte chvíli před krevetami hotovou omáčku (viz náš tip).

Kouzelná přísada:
Kari omáčka typu Korma vytvoří jemný protipól k papričkám, 320g/79Kč, Marks&Spencer.

Komentáře

09.04.2008 08:34
Recept se nachází v č.12/06, str.15

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...