Lahůdková rýže
Suroviny
kari pasta
2
PL
cibule
1
ks
malá, nadrobno
rýže
300
g
basmati, propláchnuté, scezené
vývar kuřecí
700
ml
(z kostky)
krevety
150
g
vařené, loupané, mražené rozmrazte
hrášek
150
g
mražený
chilli paprička
1
ks
červená, čerstvá
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
koriandr čerstvý
hrst
lístky, nasekané
čtvrtky k podávání
1. Rozehřejte velkou nepřilnavou silnostěnnou pánev a nasucho v ní čtyři až pět minut pražte kari pastu s cibulkou, než začne cibule měknout. Přisypte rýži a promíchejte, aby se obalila kari. Zalijte vývarem a přiveďte k varu.
2. Přiklopte a snižte plamen. Rýži zvolna duste asi patnáct minut, aby se tekutina vsákla. Pak vařič vypněte a vmíchejte krevety, hrášek i papričku nakrájenou na kolečka. Přikryjte a nechte pět minut prohřát zbytkovým teplem.
3. Směs nakypřete vidličkou, podle potřeby dochuťte. Podávejte s citronem a koriandrem.
Krémová verze
Vynechte kari pastu a do rýže v kroku 2 vmíchejte chvíli před krevetami hotovou omáčku (viz náš tip).
Kouzelná přísada:
Kari omáčka typu Korma vytvoří jemný protipól k papričkám, 320 g/79 Kč, Marks & Spencer.
2. Přiklopte a snižte plamen. Rýži zvolna duste asi patnáct minut, aby se tekutina vsákla. Pak vařič vypněte a vmíchejte krevety, hrášek i papričku nakrájenou na kolečka. Přikryjte a nechte pět minut prohřát zbytkovým teplem.
3. Směs nakypřete vidličkou, podle potřeby dochuťte. Podávejte s citronem a koriandrem.
Krémová verze
Vynechte kari pastu a do rýže v kroku 2 vmíchejte chvíli před krevetami hotovou omáčku (viz náš tip).
Kouzelná přísada:
Kari omáčka typu Korma vytvoří jemný protipól k papričkám, 320 g/79 Kč, Marks & Spencer.
Komentáře
Anonym
09.04.2008 08:34
Apetit 12/06