0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pilaf s krevetami

Pilaf s krevetami

3.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1733 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 318 g
Tuky 14 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Lahůdková rýže

Suroviny

kari pasta 2 PL
cibule 1 ks
malá, nadrobno
rýže 300 g
basmati, propláchnuté, scezené
vývar kuřecí 700 ml
(z kostky)
krevety 150 g
vařené, loupané, mražené rozmrazte
hrášek 150 g
mražený
chilli paprička 1 ks
červená, čerstvá
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
koriandr čerstvý hrst
lístky, nasekané
čtvrtky k podávání
1.  Rozehřejte velkou nepřilnavou silnostěnnou pánev a nasucho v ní čtyři až pět minut pražte kari pastu s cibulkou, než začne cibule měknout. Přisypte rýži a promíchejte, aby se obalila kari. Zalijte vývarem a přiveďte k varu.

2.  Přiklopte a snižte plamen. Rýži zvolna duste asi patnáct minut, aby se tekutina vsákla. Pak vařič vypněte a vmíchejte krevety, hrášek i papričku nakrájenou na kolečka. Přikryjte a nechte pět minut prohřát zbytkovým teplem.

3.  Směs nakypřete vidličkou, podle potřeby dochuťte. Podávejte s citronem a koriandrem.

Krémová verze 
Vynechte kari pas­tu a do rýže v kroku 2 vmíchejte chvíli před krevetami hotovou omáčku (viz náš tip).

Kouzelná přísada:
Kari omáčka typu Korma vy­tvoří jemný protipól k papričkám, 320 g/79 Kč, Marks & Spencer.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.12/06, str.15

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč