0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné pečené brambory se slaninou a kukuřicí

Plněné pečené brambory se slaninou a kukuřicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněné pečené brambory se slaninou a kukuřicí

3 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2510 kcal
Bílkoviny 267 g
Sacharidy 64 g
Tuky 128 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečená brambora inspirovaná mexickou kuchyní. Šťavnatá slanina, jarní cibulka, kukuřice se smetanovou omáčkou.

Suroviny

brambory
pečené
slanina 6 plátků
nasekané
smetana ke šlehání 100 ml
mražená kukuřice 300 g
zakysaná smetana 2 PL
jarní cibulka 3 ks
+ jednu na finální posypání

Postup

1

Na nepřilnavé pánvi opečte za častého míchání dozlatova 6 nasekaných plátků slaniny bez okraje. Slaninu dejte na talíř, pánev vytřete dosucha. 

2

Na pánvi prohřejte 100 ml smetany ke šlehání a vsypte 300 g mražené kukuřice, pořádně prohřejte a promačkejte. Sejměte z ohně. 

3

Vmíchejte 2 lžíce zakysané smetany, kolečka ze 3 jarních cibulek, ¾ slaniny a opepřete. 

4

Dejte na pečené brambory a posypte zbývající slaninou a 1 nasekanou jarní cibulkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit