Pečená brambora inspirovaná mexickou kuchyní. Šťavnatá slanina, jarní cibulka, kukuřice se smetanovou omáčkou.
Suroviny
pečené
slanina
6
plátků
nasekané
smetana ke šlehání
100
ml
mražená kukuřice
300
g
zakysaná smetana
2
PL
jarní cibulka
3
ks
+ jednu na finální posypání
Postup
1
Na nepřilnavé pánvi opečte za častého míchání dozlatova 6 nasekaných plátků slaniny bez okraje. Slaninu dejte na talíř, pánev vytřete dosucha.
2
Na pánvi prohřejte 100 ml smetany ke šlehání a vsypte 300 g mražené kukuřice, pořádně prohřejte a promačkejte. Sejměte z ohně.
3
Vmíchejte 2 lžíce zakysané smetany, kolečka ze 3 jarních cibulek, ¾ slaniny a opepřete.
4
Dejte na pečené brambory a posypte zbývající slaninou a 1 nasekanou jarní cibulkou.