Tyhle perníky plněné povidly jsou ideální mikulášská nadílka. Těsto má dlouhou trvanlivost a prodlouží ji i cukrová glazura. Místo cukrové glazury ovšem můžete perníky po upečení potřít rozšlehaným žloutkem s trochou rumu. Domácí pohádkové perníky předčí každou kupovanou nadílku.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Na sirup
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 252.69 kcal
- Bílkoviny 6 g
- Sacharidy 44.25 g
- Tuky 4.69 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/12
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,9/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/12
Hledáte návod, jak na dokonalé Vánoce bez zádrhelů a stresů? Prosincový Apetit vám bude v období příprav tím nejlepším pomocníkem. Nejkouzelnější svátky si s námi vychutnáte po všech směrech! Těšit se můžete na osvědčené recepty na tradiční cukroví a řadu tipů, jak vše načasovat a co přesně udělat, aby se vždy povedlo. Pokud ke klasice rádi přidáte i nové druhy, budete mít radost z originálních receptů food blogerek. Vyřešíme za vás i věčné dilema co vařit, když pečete. Využijte rozpálenou troubu, a než naplníte plechy cukrovím, upečte lahodnou večeři. Všemi svátečními dny vás provedeme krok za krokem. Zvládnete na výbornou uplést vánočku, rozvonět domov opojným vaječným likérem, uvařit dokonalou štědrovečerní večeři věrnou tradicím či upéct hodobožovou krůtu se zlatou kůrkou. Zajímá vás, co nesmí chybět na svátečním stole na Slovensku? S našimi recepty zvládnete připravit vánoční hody podle našich sousedů. Hvězdou sezony bude tentokrát voňavý perník, který zazáří nejen ve sladkých, ale i slaných receptech. Prozradíme také, jak se vyznat v aromatických rumech. Sepsali jsme pro vás i recepty, které jsou jako stvořené pro vánoční večírek. Pochopitelně nechybí ani naše tipy na vánoční dárky pro gurmány i vášnivé kuchaře. Apetit, napsáno s chutí.