Perníčky s marcipánem

Perníčky s marcipánem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (23)
Do 30 minut Snadné Na asi 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3794 kcal
Bílkoviny 89 g
Cukr 607 g
Tuky 96 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tyhle perníčky s marcipánem jsou trochu jako vánoční varianta svatebních koláčků – mají skvělou náplň a jsou poctivě máčené v rumu. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 400 g
další na vál
moučkový cukr 160 g
jedlá soda 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1
do perníku
perníkové koření 1 ČL
kakao 10 g
holandského typu
vejce 2 ks
med 120 g
citronová kůra 2 ČL
bio, strouhaná
máslo 60 g
Na dokončení
marcipán 100 g
na náplň
moučkový cukr
na namáčení
rum
na namáčení
čokoládová poleva
hotová, na lepení
vlašské ořechy
půlky, na zdobení dle potřeby

1 Ze všech surovin na těsto vypracujte hladkou hmotu (pokud je příliš lepivá, přidejte trochu mouky), zabalte ji do potravinářské fólie a dejte chladit, nejlépe do druhého dne.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Těsto vyválejte na pomoučněném válu na sílu asi 0,5cm a vykrajujte kolečka o průměru 3cm. Na každé dejte malý kousek marcipánu, zabalte a vytvarujte kuličku.

3 Kuličky skládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je asi 15 minut. Ještě teplé máčejte nejprve v rumu, pak v moučkovém cukru a znovu v rumu. Nechte zaschnout.

4 Rozehřejte hotovou čokoládovou polevu a tou vždy na každý perníček přilepte půlku ořechu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit