0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4 / 5. Počet hodnocení: 27
Do 30 minut Snadné Na asi 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3829 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 603 g
Tuky 97 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle perníčky s marcipánem jsou trochu jako vánoční varianta svatebních koláčků – mají skvělou náplň a jsou poctivě máčené v rumu. 

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 400 g
+ na vál
moučkový cukr 160 g
jedlá soda 1 ČL
kypřicí prášek do perníku 1 bal
perníkové koření 1 ČL
kakao holandského typu 10 g
vejce 2 ks
med 120 g
citronová kůra 2 ČL
nejlépe z bio citronu, strouhaná
máslo 60 g
Na dokončení
marcipán 100 g
na náplň
moučkový cukr
rum
na namáčení
čokoládová poleva
hotová, na lepení
vlašské ořechy
půlky, na zdobení, množství dle potřeby

1 Ze všech surovin na těsto vypracujte hladkou hmotu (pokud je příliš lepivá, přidejte trochu mouky), zabalte ji do potravinářské fólie a dejte chladit, nejlépe do druhého dne.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Těsto vyválejte na pomoučněném válu na sílu asi 0,5cm a vykrajujte kolečka o průměru 3cm. Na každé dejte malý kousek marcipánu, zabalte a vytvarujte kuličku.

3 Kuličky skládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je asi 15 minut. Ještě teplé máčejte nejprve v rumu, pak v moučkovém cukru a znovu v rumu. Nechte zaschnout.

4 Rozehřejte hotovou čokoládovou polevu a tou vždy na každý perníček přilepte půlku ořechu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit