0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pohár s rebarborou, pusinkami a vanilkovým krémem

Pohár s rebarborou, pusinkami a vanilkovým krémem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pohár s rebarborou, pusinkami a vanilkovým krémem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2848 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 431 g
Tuky 111 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nakyslá šťavnatá rebarbora si přímo říká o sladký doprovod v podobě vanilkového krému. Křupavost pak do poháru vnesou sněhové pusinky. 

Suroviny

rebarbora 400 g
oloupaná a nakrájená na 3cm kousky
krupicový cukr 3 PL
smetana ke šlehání 300 ml
40%
moučkový cukr 2 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
vanilková omáčka 300 g
poloviční množství hotového vanilkového krému z receptu na opilý britský trifle (viz odkaz v postupu)
sněhové pusinky 4 ks
větší, nalámané

Postup

1

Rebarboru naskládejte do velkého pekáče, posypte krupicovým cukrem a zakryjte alobalem. Vložte do trouby na 180°C a pečte doměkka 10–15 minut. Nechte vychladnout. Ušlehejte smetanu s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem dotuha. Do skleniček vrstvěte šlehačku, vanilkový krém a rebarboru. Posypte pusinkovou drtí a pokapejte trochou šťávy, kterou při pečení pustila rebarbora.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit