Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohár s rebarborou, pusinkami a vanilkovým krémem
Pohár s rebarborou, pusinkami a vanilkovým krémem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pohár s rebarborou, pusinkami a vanilkovým krémem

4/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2848 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 431 g
Tuky 111 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nakyslá šťavnatá rebarbora si přímo říká o sladký doprovod v podobě vanilkového krému. Křupavost pak do poháru vnesou sněhové pusinky. 

Náš tip: Jak na rebarboru?

 
Skryt pre seznam

Suroviny

oloupaná a nakrájená na 3cm kousky
vanilkový extrakt 1 ČL
vanilková omáčka 300 g
poloviční množství hotového vanilkového krému z receptu na opilý britský trifle (viz odkaz v postupu)
sněhové pusinky 4 ks
větší, nalámané

Postup

1

Rebarboru naskládejte do velkého pekáče, posypte krupicovým cukrem a zakryjte alobalem. Vložte do trouby na 180°C a pečte doměkka 10–15 minut. Nechte vychladnout. Ušlehejte smetanu s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem dotuha. Do skleniček vrstvěte šlehačku, vanilkový krém a rebarboru. Posypte pusinkovou drtí a pokapejte trochou šťávy, kterou při pečení pustila rebarbora.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...