Nakyslá šťavnatá rebarbora si přímo říká o sladký doprovod v podobě vanilkového krému. Křupavost pak do poháru vnesou sněhové pusinky.
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
rebarbora
400
g
oloupaná a nakrájená na 3cm kousky
krupicový cukr
3
PL
smetana ke šlehání
300
ml
40%
moučkový cukr
2
PL
vanilkový extrakt
1
ČL
vanilková omáčka
300
g
poloviční množství hotového vanilkového krému z receptu na opilý britský trifle (viz odkaz v postupu)
sněhové pusinky
4
ks
větší, nalámané
Postup
1
Rebarboru naskládejte do velkého pekáče, posypte krupicovým cukrem a zakryjte alobalem. Vložte do trouby na 180°C a pečte doměkka 10–15 minut. Nechte vychladnout. Ušlehejte smetanu s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem dotuha. Do skleniček vrstvěte šlehačku, vanilkový krém a rebarboru. Posypte pusinkovou drtí a pokapejte trochou šťávy, kterou při pečení pustila rebarbora.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.