Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pohár s rebarborou, pusinkami a vanilkovým krémem

Pohár s rebarborou, pusinkami a vanilkovým krémem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pohár s rebarborou, pusinkami a vanilkovým krémem

4/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2848 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 431 g
Tuky 111 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nakyslá šťavnatá rebarbora si přímo říká o sladký doprovod v podobě vanilkového krému. Křupavost pak do poháru vnesou sněhové pusinky. 

Náš tip: Jak na rebarboru?

 
Skryt pre seznam

Suroviny

oloupaná a nakrájená na 3cm kousky
vanilkový extrakt 1 ČL
vanilková omáčka 300 g
poloviční množství hotového vanilkového krému z receptu na opilý britský trifle (viz odkaz v postupu)
sněhové pusinky 4 ks
větší, nalámané

Postup

1

Rebarboru naskládejte do velkého pekáče, posypte krupicovým cukrem a zakryjte alobalem. Vložte do trouby na 180°C a pečte doměkka 10–15 minut. Nechte vychladnout. Ušlehejte smetanu s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem dotuha. Do skleniček vrstvěte šlehačku, vanilkový krém a rebarboru. Posypte pusinkovou drtí a pokapejte trochou šťávy, kterou při pečení pustila rebarbora.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč