Pohár s rebarborou, pusinkami a vanilkovým krémem

Pohár s rebarborou, pusinkami a vanilkovým krémem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pohár s rebarborou, pusinkami a vanilkovým krémem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2848 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 431 g
Tuky 111 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nakyslá šťavnatá rebarbora si přímo říká o sladký doprovod v podobě vanilkového krému. Křupavost pak do poháru vnesou sněhové pusinky. 

Suroviny

rebarbora 400 g
oloupaná a nakrájená na 3cm kousky
krupicový cukr 3 PL
smetana ke šlehání 300 ml
40%
moučkový cukr 2 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
vanilková omáčka 300 g
poloviční množství hotového vanilkového krému z receptu na opilý britský trifle (viz odkaz v postupu)
sněhové pusinky 4 ks
větší, nalámané

Postup

1

Rebarboru naskládejte do velkého pekáče, posypte krupicovým cukrem a zakryjte alobalem. Vložte do trouby na 180°C a pečte doměkka 10–15 minut. Nechte vychladnout. Ušlehejte smetanu s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem dotuha. Do skleniček vrstvěte šlehačku, vanilkový krém a rebarboru. Posypte pusinkovou drtí a pokapejte trochou šťávy, kterou při pečení pustila rebarbora.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit