Bojujete se záplavou rebarbory? Oslaďte ji a upečte! Úžasně ji to zjemní. Zázvor jí zase dodá překvapivý chuťový rozměr. Pak už stačí jen pár lžic zakysané smetany nebo jogurtu...
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
rebarbora
400
g
oloupaná, na 3cm kousky
krupicový cukr
75
g
zázvor (čerstvý)
3
cm
oloupaný, nakrájený nadrobno
jogurt řeckého typu
500
g
lze nahradit zakysanou smetanou
pistácie
60
g
nasekané
zázvor kandovaný
nakrájený nadrobno
Postup
1
Troubu předehřejte na 180°C. Nakrájenou rebarboru nasypte do zapékací misky vyložené pečicím papírem.
2
Přidejte krupicový cukr a čerstvý zázvor. Promíchejte. Pečte 20 minut zakryté alobalem a dalších 5–10 minut odkryté. Nechte vychladnout.
3
Do skleniček navrstvěte rebarboru, jogurt a navrch poháry ozdobte pistáciemi a kandovaným zázvorem.
NĚCO NAVÍC: Pistácie můžete před nasypáním do skleniček lehce opražit, zvýrazní to jejich chuť a krásně se rozvoní.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jedinečné dezerty s rebarborou(14 receptů)