Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rebarborové skleničky s pistáciemi

Urodila se vám záplava rebarbory? Oslaďte ji a upečte! Úžasně ji to zjemní. Zázvor jí zase dodá překvapivý chuťový rozměr. Pak už stačí jen pár lžic zakysané smetany nebo jogurtu...
Vydání: 2019/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 4–6 skleniček
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Pečení 0:30
Pohár

Ingredience

    • 400 g rebarbory, oloupané a nakrájené na 3cm kousky
    • 75 g krupicového cukru asi 3cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nakrájený nadrobno
    • 500 g smetanového jogurtu řeckého typu nebo zakysané smetany
    • 50–60 g pistácií, nasekaných kandovaný zázvor, nakrájený nadrobno

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Nakrájenou rebarboru nasypte do zapékací misky vyložené pečicím papírem. Přidejte krupicový cukr a čerstvý zázvor. Promíchejte. Pečte 20 minut zakryté alobalem a dalších 5–10 minut odkryté. Nechte vychladnout.

2 Do skleniček navrstvěte rebarboru, jogurt a navrch poháry ozdobte pistáciemi a kandovaným zázvorem.

NĚCO NAVÍC
Pistácie můžete před nasypáním do skleniček lehce opražit, zvýrazní to jejich chuť a krásně se rozvoní.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dezerty s rebarborou

REKLAMA

Přidat komentář