Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rebarborové skleničky s pistáciemi
Rebarborové skleničky s pistáciemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rebarborové skleničky s pistáciemi

4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Na 4–6 skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1273 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 168 g
Tuky 29 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bojujete se záplavou rebarbory? Oslaďte ji a upečte! Úžasně ji to zjemní. Zázvor jí zase dodá překvapivý chuťový rozměr. Pak už stačí jen pár lžic zakysané smetany nebo jogurtu...

Náš tip: Jak na rebarboru? 

Skryt pre seznam

Suroviny

oloupaná, na 3cm kousky
zázvor (čerstvý) 3 cm
oloupaný, nakrájený nadrobno
lze nahradit zakysanou smetanou
pistácie 60 g
nasekané
zázvor kandovaný
nakrájený nadrobno

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Nakrájenou rebarboru nasypte do zapékací misky vyložené pečicím papírem.

2

Přidejte krupicový cukr a čerstvý zázvor. Promíchejte. Pečte 20 minut zakryté alobalem a dalších 5–10 minut odkryté. Nechte vychladnout.

3

Do skleniček navrstvěte rebarboru, jogurt a navrch poháry ozdobte pistáciemi a kandovaným zázvorem.

NĚCO NAVÍC: Pistácie můžete před nasypáním do skleniček lehce opražit, zvýrazní to jejich chuť a krásně se rozvoní.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

AD
Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce
  • Zajímavosti

Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce

Přemýšlíte, co připravit rodině k obědu nebo večeři, a nechce se vám stát hodiny v kuchyni? Vyzkoušejte rychlý a snadný recept na kuřecí nudličky v hořčičné omáčce, ke kterým si kromě pečených brambor můžete udělat třeba rýži, těstoviny...