Nepopsatelně dobrá směs pusinek a čerstvých jahod dostala název podle britské Eton College, kde se podává při tradičním zápasu v kriketu. Připravte si tento jednoduchý ovocný pohár v sezóně, kdy jsou jahody v plné síle. Doporučujeme si pusinky upéct do zásoby a pak už vám samotná příprava zabere jen několik málo minut. Eton mess je luxusní dezert z pěti surovin.
Suroviny
Postup
Upečte si pusinky. Bílky ušlehejte dotuha a potom po lžičkách zašlehávejte krupicový cukr.
Ze sněhu pak dělejte lžičkou ,hromádky‘ na plech vyložený papírem na pečení a pečte je při 140 °C zhruba hodinu (v horkovzdušné troubě při 120 °C asi 1,5 hodiny).
Polovinu jahod rozmixujte spolu s moučkovým cukrem na pyré a propasírujte je přes sítko.
Pusinky rozlámejte na 2cm kousky a dejte do větší misky, přidejte nakrájené zbývající jahody a šlehačku; jemně promíchejte.
Na talířek nebo do skleničky udělejte kopičku jahodovo-pusinkovo-smetanové hmoty a pokapejte ji jahodovým protlakem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů )
- Jahodové blaho aneb nejlepší recepty s jahodami: Připravte si koláč, nepečený cheesecake a další sezónní dezerty(42 receptů )
- Jahodové dezerty z celého světa, které musíte ochutnat(24 receptů )
- 30x božské jahody, které si zamilujete(30 receptů )