Nepopsatelně dobrá směs pusinek a čerstvých jahod dostala název podle britské Eton College, kde se podává při tradičním zápasu v kriketu.
Suroviny
Postup
1
Upečte si pusinky. Bílky ušlehejte dotuha a potom po lžičkách zašlehávejte krupicový cukr.
2
Ze sněhu pak dělejte lžičkou ,hromádky‘ na plech vyložený papírem na pečení a pečte je při 140 °C zhruba hodinu (v horkovzdušné troubě při 120 °C asi 1,5 hodiny).
3
Polovinu jahod rozmixujte spolu s moučkovým cukrem na pyré a propasírujte je přes sítko.
4
Pusinky rozlámejte na 2cm kousky a dejte do větší misky, přidejte nakrájené zbývající jahody a šlehačku; jemně promíchejte.
5
Na talířek nebo do skleničky udělejte kopičku jahodovo-pusinkovo-smetanové hmoty a pokapejte ji jahodovým protlakem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30x božské jahody, které si zamilujete(30 receptů)
- Jahodové dezerty z celého světa, které musíte ochutnat(23 receptů)
- Jahodové blaho aneb nejlepší recepty s jahodami(42 receptů)
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů)