0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 43
Více než hodinu Snadné 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2830 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 230 g
Tuky 188 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepopsatelně dobrá směs pusinek a čerstvých jahod dostala název podle britské Eton College, kde se podává při tradičním zápasu v kriketu.

Suroviny

krupicový cukr 175 g
jahody 500 g
ušlehaná
moučkový cukr 1 ČL

Postup

1

Upečte si pusinky. Bílky ušlehejte dotuha a potom po lžičkách zašlehávejte krupicový cukr.

2

Ze sněhu pak dělejte lžičkou ,hromádky‘ na plech vyložený papírem na pečení a pečte je při 140 °C zhruba hodinu (v horkovzdušné troubě při 120 °C asi 1,5 hodiny).

3

Polovinu jahod rozmixujte spolu s moučkovým cukrem na pyré a propasírujte je přes sítko.

4

Pusinky rozlámejte na 2cm kousky a dejte do větší misky, přidejte nakrájené zbývající jahody a šlehačku; jemně promíchejte.

5

Na talířek nebo do skleničky udělejte kopičku jahodovo-pusinkovo-smetanové hmoty a pokapejte ji jahodovým protlakem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč