Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Více než hodinu Snadné 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2830 kcal
Bílkoviny 44 g
Cukr 230 g
Tuky 188 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepopsatelně dobrá směs pusinek a čerstvých jahod dostala název podle britské Eton College, kde se podává při tradičním zápasu v kriketu.

Suroviny

bílek 3 ks
krupicový cukr 175 g
jahody 500 g
smetana ke šlehání 570 ml
ušlehaná
moučkový cukr 1 ČL

1 Upečte si pusinky. Bílky ušlehejte dotuha a potom po lžičkách zašlehávejte krupicový cukr. Ze sněhu pak dělejte lžičkou ,hromádky‘ na plech vyložený papírem na pečení a pečte je při 140 °C zhruba hodinu (v horkovzdušné troubě při 120 °C asi 1,5 hodiny).

2 Polovinu jahod rozmixujte spolu s moučkovým cukrem na pyré a propasírujte je přes sítko. Pusinky rozlámejte na 2cm kousky a dejte do větší misky, přidejte nakrájené zbývající jahody a šlehačku; jemně promíchejte. Na talířek nebo do skleničky udělejte kopičku jahodovo-pusinkovo-smetanové hmoty a pokapejte ji jahodovým protlakem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...

Obchod Apetit