Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Eton mess
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 51
Do 90 minut Snadné 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2830 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 230 g
Tuky 188 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepopsatelně dobrá směs pusinek a čerstvých jahod dostala název podle britské Eton College, kde se podává při tradičním zápasu v kriketu. Připravte si tento jednoduchý ovocný pohár v sezóně, kdy jsou jahody v plné síle. Doporučujeme si pusinky upéct do zásoby a pak už vám samotná příprava zabere jen několik málo minut. Eton mess je luxusní dezert z pěti surovin.

Postup

1

Upečte si pusinky. Bílky ušlehejte dotuha a potom po lžičkách zašlehávejte krupicový cukr.

2

Ze sněhu pak dělejte lžičkou ,hromádky‘ na plech vyložený papírem na pečení a pečte je při 140 °C zhruba hodinu (v horkovzdušné troubě při 120 °C asi 1,5 hodiny).

3

Polovinu jahod rozmixujte spolu s moučkovým cukrem na pyré a propasírujte je přes sítko.

4

Pusinky rozlámejte na 2cm kousky a dejte do větší misky, přidejte nakrájené zbývající jahody a šlehačku; jemně promíchejte.

5

Na talířek nebo do skleničky udělejte kopičku jahodovo-pusinkovo-smetanové hmoty a pokapejte ji jahodovým protlakem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...