Exotická chuť.
Suroviny
zelenina
40
g
sezónní, nakrájená na sirky
řasa wakame
1
ks
nakrájená na proužky
miso pasta
4
PL
např. ječná
pórek
1
svazek
zelená nať pórku nebo jarní cibulky
šiitake
4
ks
sezamový olej
3
PL
zázvor (čerstvý)
3
cm
čerstvý
vývar zeleninový
1
l
Postup
1
Řasu vložte do studené vody. Jakmile řasa změkne, vyjměte ji a nakrájejte na kousky (vodu si nechte stranou).
2
V hlubším hrnci orestujte zeleninu, zalijte ji vývarem, přidejte houby a pět minut vařte. Odeberte lžíci tekutiny a rozmíchejte v ní miso; snižte plamen a přidejte směs do polévky. Nechte ji deset minut velmi mírně vařit (‚táhnout‘) – prudký var by zničil enzymy v misu – a pak přihoďte zelenou nať a přilijte vodu, v níž se máčela řasa.
3
Přilijte šťávu z oloupaného a najemno nastrouhaného zázvoru.
Tip Apetitu:
Miso je fermentovaná směs sójových bobů, mořské soli a obilí, případně rýže. Skvělý dodavatel vitaminů, minerálů, bílkovin a enzymů! Její ,speciální schopnosti‘ prospívají zvláště kuřákům a kojícím matkám.
Komentáře
30.08.2007 18:19
Apetit 10/04
16.03.2008 18:38
miso
20.06.2008 16:43
miso