Polévka miso

Polévka miso

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1188 kcal
Bílkoviny 35 g
Cukr 136 g
Tuky 53 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Exotická chuť

Suroviny

zelenina 40 g
sezónní, nakrájená na sirky
řasa wakame 1 ks
miso pasta 4 PL
např. ječná
1 svazek
zelená nať pórek, cibulka
4 ks
houba šitaké
sezamový olej 3 PL
zázvor (čerstvý)
čerstvý
vývar zeleninový 1 l
1. Řasu vložte do studené vody. Jakmile řasa změkne, vyjměte ji a nakrájejte na kousky (vodu si nechte stranou).

2. V hlubším hrnci orestujte zeleninu, zalijte ji vývarem, přidejte houby a pět minut vařte. Odeberte lžíci tekutiny a rozmíchejte v ní miso; snižte plamen a přidejte směs do polévky. Nechte ji deset minut velmi mírně vařit (‚táhnout‘) – prudký var by zničil enzymy v misu – a pak přihoďte zelenou nať a přilijte vodu, v níž se máčela řasa.

3. Přilijte šťávu z oloupaného a najemno nastrouhaného zázvoru.

Tip Apetitu:
Miso je fermentovaná směs sójových bobů, mořské soli a obilí, případně rýže. Skvělý dodavatel vitaminů, minerálů, bílkovin a enzymů! Její ,speciální schopnosti‘ prospívají zvláště kuřákům a kojícím matkám. 250 g vyjde na 130 Kč.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit