0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1612 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 216 g
Tuky 53 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Exotická chuť.

Suroviny

zelenina 40 g
sezónní, nakrájená na sirky
řasa wakame 1 ks
nakrájená na proužky
miso pasta 4 PL
např. ječná
pórek 1 svazek
zelená nať pórku nebo jarní cibulky
šiitake 4 ks
sezamový olej 3 PL
zázvor (čerstvý) 3 cm
čerstvý
vývar zeleninový 1 l

Postup

1

Řasu vložte do studené vody. Jakmile řasa změkne, vyjměte ji a nakrájejte na kousky (vodu si nechte stranou).

2

V hlubším hrnci orestujte zeleninu, zalijte ji vývarem, přidejte houby a pět minut vařte. Odeberte lžíci tekutiny a rozmíchejte v ní miso; snižte plamen a přidejte směs do polévky. Nechte ji deset minut velmi mírně vařit (‚táhnout‘) – prudký var by zničil enzymy v misu – a pak přihoďte zelenou nať a přilijte vodu, v níž se máčela řasa.

3

Přilijte šťávu z oloupaného a najemno nastrouhaného zázvoru.

Tip Apetitu:
Miso je fermentovaná směs sójových bobů, mořské soli a obilí, případně rýže. Skvělý dodavatel vitaminů, minerálů, bílkovin a enzymů! Její ,speciální schopnosti‘ prospívají zvláště kuřákům a kojícím matkám. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

Anonym

Jj, orestovat 40g zeleniny. Co mě se zdá podivné je to "odeberte tekutinu" :D.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit