Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1612 kcal
Bílkoviny 49 g
Cukr 216 g
Tuky 53 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Exotická chuť.

Suroviny

zelenina 40 g
sezónní, nakrájená na sirky
řasa wakame 1 ks
nakrájená na proužky
miso pasta 4 PL
např. ječná
pórek 1 svazek
zelená nať pórku nebo jarní cibulky
šiitake 4 ks
sezamový olej 3 PL
zázvor (čerstvý) 3 cm
čerstvý
vývar zeleninový 1 l

1Řasu vložte do studené vody. Jakmile řasa změkne, vyjměte ji a nakrájejte na kousky (vodu si nechte stranou).

2V hlubším hrnci orestujte zeleninu, zalijte ji vývarem, přidejte houby a pět minut vařte. Odeberte lžíci tekutiny a rozmíchejte v ní miso; snižte plamen a přidejte směs do polévky. Nechte ji deset minut velmi mírně vařit (‚táhnout‘) – prudký var by zničil enzymy v misu – a pak přihoďte zelenou nať a přilijte vodu, v níž se máčela řasa.

3Přilijte šťávu z oloupaného a najemno nastrouhaného zázvoru.

Tip Apetitu:
Miso je fermentovaná směs sójových bobů, mořské soli a obilí, případně rýže. Skvělý dodavatel vitaminů, minerálů, bílkovin a enzymů! Její ,speciální schopnosti‘ prospívají zvláště kuřákům a kojícím matkám. 250 g vyjde na 130 Kč.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Anonym

Jj, orestovat 40g zeleniny. Co mě se zdá podivné je to "odeberte tekutinu" :D.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit