Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka s kurkumou a uzeným kuřetem

Hustá polévka, která připomíná jednodušší verzi indonéské soto ayam, vás postaví na nohy při únavě i nachlazení.

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka

Ingredience

    • 200 g tenkých rýžových nudlí vermicelli
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 2 šalotky, nakrájené najemno
    • 2 cm zázvoru, nastrouhaného
    • 4 stroužky česneku, podrcené
    • 2 lžičky mleté sušené kurkumy (nebo nastrouhaný kousek čerstvé)
    • 1 lžička mletého koriandru
    • 1 lžička mletého římského kmínu
    • špetka kajenského pepře nebo podle chuti
    • 1 litr kuřecího vývaru
    • 1 stonek citronové trávy, podrcený sůl
    • 1/2 polovina cizrny v konzervě, opláchnuté
    • 1 uzené kuřecí stehno, maso obrané a natrhané
    • 2 hrsti listového baby špenátu
    • lístky koriandru na ozdobení
    • limetová šťáva na dochucení
    • černý a bílý sezam na posypání

Příprava jídla

1 Rýžové nudle namočte do studené vody a dejte stranou.

2 V hrnci rozehřejte olej a opečte šalotky, až zprůhlední. Přidejte zázvor, ztlumte teplotu a chvíli opékejte, pak přihoďte česnek a koření a nechte společně rozvonět. Zalijte vývarem, osolte, přidejte citronovou trávu a přiveďte k varu. Vařte společně asi 10 minut, přisypte opláchnutou cizrnu, kuřecí maso a společně dobře prohřejte. Na zhruba poslední minutu varu vhoďte špenát a nechte jej v polévce zavadnout.

3 Rýžové nudle slijte a prolijte je vařící vodou (případně je můžete minutu povařit ve vroucí vodě). Pak je rozdělte do čtyř misek a zalijte vroucí polévkou. Polévku posypte lístky koriandru a dochuťte limetovou šťávou. Posypte sezamem a ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špagetová dýně zapečená se sýrem

Těstoviny s karamelizovanou cibulí

Vepřový stroganoff

Korejské hovězí s paprikami

REKLAMA

Přidat komentář