Mandle dodají játrovým knedlíčkům křupavou strukturu a zjemní jejich chuť. Na slavnostní polévku si připravte dobrý vývar z kuřecích skeletů a jemně krájené kořenové zeleniny. Na osobu ho budete potřebovat asi 250 ml.
Suroviny
Postup
Základem dobré polévky je kvalitní, poctivý vývar. Použijte asi 1 kg kuřecích skeletů na pět litrů vody; po uvedení do varu zvolna provářejte. Pak přeceďte a uložte v chladu, abyste mohli sebrat vrstvu ztuhlého tuku. Pročištěný vývar můžete zamrazit a uchovat až měsíc.
Přísady na knedlíčky spolu pečlivě prohněťte a rukama tvořte menší kuličky. Lehce je oválejte ve strouhance, aby se povrch zpevnil. Přebytečnou strouhanku oklepejte.
Přiveďte vývar k varu, vsypte do něj knedlíčky, promíchejte a trochu zmírněte plamen, aby se polévka provářela stejnoměrně. Knedlíčky jsou hotové, jakmile vyplavou na povrch. Zavařit je můžete i do vody a pak vložit do vývaru; zůstane čirý.
Komentáře