Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s mandlovými knedlíčky

Polévka s mandlovými knedlíčky

3/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1804 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 87 g
Tuky 96 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mandle dodají játrovým knedlíčkům křupavou strukturu a zjemní jejich chuť. Na slavnostní polévku si připravte dobrý vývar z kuřecích skeletů a jemně krájené kořenové zeleniny. Na osobu ho budete potřebovat asi 250 ml.

Suroviny

naškrábaná, nebo rozmixovaná
loupané, jemně nasekané
menší, nakrájemná na jemno
majoránka (drhnutá) 1 hrst
čerstvá
strouhanka 50 g
mouka pšeničná hrubá 30 g
sůl
pepř

Postup

1

Základem dobré polévky je kvalitní, poctivý vývar. Použijte asi 1 kg kuřecích skeletů na pět litrů vody; po uvedení do varu zvolna provářejte. Pak přeceďte a uložte v chladu, abyste mohli sebrat vrstvu ztuhlého tuku. Pročištěný vývar můžete zamrazit a uchovat až měsíc.

2

Přísady na knedlíčky spolu pečlivě prohněťte a rukama tvořte menší kuličky. Lehce je oválejte ve strouhance, aby se povrch zpevnil. Přebytečnou strouhanku oklepejte.

3

Přiveďte vývar k varu, vsypte do něj knedlíčky, promíchejte a trochu zmírněte plamen, aby se polévka provářela stejnoměrně. Knedlíčky jsou hotové, jakmile vyplavou na povrch. Zavařit je můžete i do vody a pak vložit do vývaru; zůstane čirý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

02.09.2007 08:16
Recept se nachází v č.5/05, str.35

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...