Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s quinoou a batáty

Polévka s quinoou a batáty

3.9/5 Počet hodnocení: 38
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2192 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 361 g
Tuky 27 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá a hřejivá

Související recepty

Suroviny

quinoa 200 g
propláchnutá
olivový olej 1 PL
200 g
specek nakrájená na tenké plátky a na nudličky
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájená na drobno
batáty 800 g
oloupaná a nakrájená na kostky
chilli sušené 1 ČL
drcené
sůl
vývar kuřecí 1,5 l
koriandr čerstvý
na ozdobení

Postup

1

Propláchnutou quinou zalijte 375 ml vody a nechte máčet 15 minut. Pak slijte a odložte stranou.

2
V rendlíku rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte speck a opékejte asi 4 minuty dozlatova. Vsypte cibuli a česnek a za stálého míchání opékejte další 4 minuty, až změknou. Pak přidejte batáty a chilli a přilijte vývar a přiveďte k varu. Potom vsypte quinou a vařte asi 15 minut, až batáty změknou a quinoa bude vařená. Je-li polévka příliš hustá, můžete ji zředit vodou či vývarem. Na závěr vmíchejte špenátové lístky, osolte a podávejte ozdobené koriandrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...