Polévka s quinoou a batáty

Polévka s quinoou a batáty

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2192 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 361 g
Tuky 27 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá a hřejivá

Související recepty

Suroviny

quinoa 200 g
propláchnutá
olivový olej 1 PL
200 g
specek nakrájená na tenké plátky a na nudličky
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájená na drobno
batáty 800 g
oloupaná a nakrájená na kostky
chilli sušené 1 ČL
drcené
sůl
vývar kuřecí 1.5 l
baby špenát 2 hrnky
koriandr
na ozdobení

1 Propláchnutou quinou zalijte 375 ml vody a nechte máčet 15 minut. Pak slijte a odložte stranou.

2 V rendlíku rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte speck a opékejte asi 4 minuty dozlatova. Vsypte cibuli a česnek a za stálého míchání opékejte další 4 minuty, až změknou. Pak přidejte batáty a chilli a přilijte vývar a přiveďte k varu. Potom vsypte quinou a vařte asi 15 minut, až batáty změknou a quinoa bude vařená. Je-li polévka příliš hustá, můžete ji zředit vodou či vývarem. Na závěr vmíchejte špenátové lístky, osolte a podávejte ozdobené koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit