Hustá a hřejivá
Suroviny
quinoa
200
g
propláchnutá
olivový olej
1
PL
200
g
specek nakrájená na tenké plátky a na nudličky
cibule
1
ks
nakrájená nadrobno
česnek
2
stroužky
nakrájená na drobno
batáty
800
g
oloupaná a nakrájená na kostky
chilli sušené
1
ČL
drcené
sůl
vývar kuřecí
1,5
l
baby špenát
2
hrnky
koriandr čerstvý
na ozdobení
Postup
1
Propláchnutou quinou zalijte 375 ml vody a nechte máčet 15 minut. Pak slijte a odložte stranou.
2
V rendlíku rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte speck a opékejte asi 4 minuty dozlatova. Vsypte cibuli a česnek a za stálého míchání opékejte další 4 minuty, až změknou. Pak přidejte batáty a chilli a přilijte vývar a přiveďte k varu. Potom vsypte quinou a vařte asi 15 minut, až batáty změknou a quinoa bude vařená. Je-li polévka příliš hustá, můžete ji zředit vodou či vývarem. Na závěr vmíchejte špenátové lístky, osolte a podávejte ozdobené koriandrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 5x zdravá quinoa(5 receptů )
- Quinoa známá neznámá: 14 ověřených receptů(14 receptů )
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů )