Burger s quinoou & tzatziki

Burger s quinoou & tzatziki

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1683 kcal
Bílkoviny 71 g
Cukr 134 g
Tuky 73 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Netradiční večeře nebo vydatná svačina

Suroviny

jehněčí maso 400 g
mleté
quinoa 190 g
1 PL
chilli pasta harrissa
rozinky 1 PL
drobné
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská
olivový olej 1 PL
4 ks
kaiserky přepůlené a opečené
tzatziky
hrst
mladý baby špenát

1 Do mísy dejte mleté maso, quinou, harissu, rozinky a česnek, osolte a dobře promíchejte. Vlhkýma rukama ze směsi vytva- rujte 4–6 burgerů (podle velikosti, jakou máte rádi, či podle počtu strávníků).

V pánvi rozehřejte olej a opékejte burgery 4–5 minut po kaž- dé straně nebo dokud nebudou propečené.

3 Spodní půlky kaiserek potřete tzatziki a harissou. Obložte je burgery a špenátovými lístky, pokapejte (pokud chcete) ještě harissou, přiklopte druhou půlkou housky a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC Na domácí tzatziki oloupejte a nahrubo nastrouhejte menší salátovou okurku. Vložte do utěrky a vyždímejte. Vymačkanou okurku smíchejte se 150 g řeckého jogurtu, 1 stroužkem drceného česneku a 1 lžící nasekaného kopru. Osolte a opepřete a dochuťte 1/2 lžíce citronové šťávy.

VYPLATÍ SE VĚDĚT

Quinou běžně koupíte v prodejnách zdravé výživy. Před vařením zrnka propláchněte vodou, obsahují totiž hořké saponiny. Do rendlíku nalijte 375 ml vody a namočte v ní 200 g propláchnuté quinoy. Nechte 15 minut stát. Postavte rendlík na oheň a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 15 minut či až se všechna voda vstřebá. (Červená a černá quinoa se vaří o něco déle.)

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit