Připravte si čerství řízečky v novém kabátě!
Suroviny
Postup
Telecí řízky osolte, opepřete, případně lehce naklepejte. Přimáčkněte lístek šalvěje na obě strany každého řízku a na něj položte a přimáčkněte plátek šunky. Řízky obalte v mouce, prošlehaném vejci a v quinoe. Přebytečnou quinou oklepněte.
V pánvi rozpalte olej a smažte na něm řízky z každé strany 3–4 minuty dozlatova. Podávejte s bramborovu kaší, rukolou a klínky citronu.
[[nid:10942]]
VYPLATÍ SE VĚDĚTQuinou běžně koupíte v prodejnách zdravé výživy. Před vařením zrnka propláchněte vodou, obsahují totiž hořké saponiny. Do rendlíku nalijte 375 mlvody a namočte v ní 200 g propláchnuté quinoy. Nechte 15 minut stát. Postavte rendlík na oheň a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 15 minut či až se všechna voda vstřebá. (Červená a černá quinoa se vaří o něco déle.)
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 5x zdravá quinoa(5 receptů )
- Quinoa známá neznámá: 14 ověřených receptů(14 receptů )
- Milujeme řízky! 30 nejlepších receptů a vše, co potřebujete vědět od výběru masa až po smažení(30 receptů )