Řízky se šalvějí a prosciuttem obalované v quinoe

Řízky se šalvějí a prosciuttem obalované v quinoe

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4467 kcal
Bílkoviny 415 g
Cukr 253 g
Tuky 228 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Řízečky v novém kabátě

Suroviny

4 ks
telecí řízky
sůl a pepř
šalvěj 8 lístků
prosciutto 8 plátků
mouka pšeničná hladká
na obalování
vejce 1 ks
lehce prošlehané
quinoa 380 g
vařená
rostlinný olej
na smažení
bramborová kaše, rukola a klínky citronu k podávání

1 Telecí řízky osolte, opepřete, případně lehce naklepejte. Přimáčkněte lístek šalvěje na obě strany každého řízku a na něj položte a přimáčkněte plátek šunky. Řízky obalte v mouce, prošlehaném vejci a v quinoe. Přebytečnou quinou oklepněte.

2 V pánvi rozpalte olej a smažte na něm řízky z každé strany 3–4 minuty dozlatova. Podávejte s bramborovu kaší, rukolou a klínky citronu.

Bramborová kaše s olivovým olejem a citronem

Více

VYPLATÍ SE VĚDĚT

Quinou běžně koupíte v prodejnách zdravé výživy. Před vařením zrnka propláchněte vodou, obsahují totiž hořké saponiny. Do rendlíku nalijte 375 mlvody a namočte v ní 200 g propláchnuté quinoy. Nechte 15 minut stát. Postavte rendlík na oheň a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 15 minut či až se všechna voda vstřebá. (Červená a černá quinoa se vaří o něco déle.)

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit