Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řízky se šalvějí a prosciuttem obalované v quinoe

Řízky se šalvějí a prosciuttem obalované v quinoe

4.6/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5019 kcal
Bílkoviny 491 g
Sacharidy 253 g
Tuky 256 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si čerství řízečky v novém kabátě!

Související recepty

Suroviny

řízky
sůl a pepř
šalvěj 8 lístků
prosciutto 8 plátků
vejce 1 ks
lehce prošlehané
quinoa 380 g
vařená
rostlinný olej
na smažení
bramborová kaše k podávání
k podávání
k podávání

Postup

1

Telecí řízky osolte, opepřete, případně lehce naklepejte. Přimáčkněte lístek šalvěje na obě strany každého řízku a na něj položte a přimáčkněte plátek šunky. Řízky obalte v mouce, prošlehaném vejci a v quinoe. Přebytečnou quinou oklepněte.

2

V pánvi rozpalte olej a smažte na něm řízky z každé strany 3–4 minuty dozlatova. Podávejte s bramborovu kaší, rukolou a klínky citronu.

[[nid:10942]]

VYPLATÍ SE VĚDĚT

Quinou běžně koupíte v prodejnách zdravé výživy. Před vařením zrnka propláchněte vodou, obsahují totiž hořké saponiny. Do rendlíku nalijte 375 mlvody a namočte v ní 200 g propláchnuté quinoy. Nechte 15 minut stát. Postavte rendlík na oheň a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 15 minut či až se všechna voda vstřebá. (Červená a černá quinoa se vaří o něco déle.)

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...