Zdravý a sytý
Suroviny
quinoa
400
g
propláchnutá
dýně
1
kg
dýně hokkaido zbavená semen a nakrájená na měsíčky
olivový olej
2
PL
cibule červená
1
ks
nakrájená na měsíčky
vinný ocet bílý
60
ml
krupicový cukr
2
ČL
petrželka
1
hrnku
nasekaná
cizrna
400
g
konzerva, scezená a propláchnutá
sůl a pepř
čerstvě mletý pepř
sýr feta
100
g
rozdrobený
1 V rendlíku zalijte quinou 750 ml vody a nechte máčet 15 minut. Pak zprudka přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 15 minut nebo až se tekutina vstřebá. Pak vypněte a odložte.
2 Troubu předehřejte na 220 °C. Dílky dýně potřete polovinou oleje, rozložte na plech a pečte 10 minut. Pak přidejte cibuli a pečte dalších asi 15 minut, až bude vše měkké.
3 Smíchejte ocet, cukr, petrželku, cizrnu a quinou. Osolte, opepřete a podávejte doplněné pečenou dýní a cibulí, posypané fetou.