Pokud chcete, aby byl salát zdravý, sytý a ještě vás bavilo každé sousto, pak jste právě narazili na správný recept.
Suroviny
quinoa
400
g
propláchnutá
dýně
1
kg
dýně hokkaido zbavená semen a nakrájená na měsíčky
olivový olej
2
PL
cibule červená
1
ks
nakrájená na měsíčky
vinný ocet bílý
60
ml
krupicový cukr
2
ČL
petrželka
1
hrnku
nasekaná
cizrna
400
g
konzerva, scezená a propláchnutá
sůl a pepř
čerstvě mletý pepř
sýr feta
100
g
rozdrobený
Postup
1
V rendlíku zalijte quinou 750 ml vody a nechte máčet 15 minut. Pak zprudka přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 15 minut nebo až se tekutina vstřebá. Pak vypněte a odložte.
2
Troubu předehřejte na 220 °C. Dílky dýně potřete polovinou oleje, rozložte na plech a pečte 10 minut.
3
Pak přidejte cibuli a pečte dalších asi 15 minut, až bude vše měkké.
4
Smíchejte ocet, cukr, petrželku, cizrnu a quinou. Osolte, opepřete a podávejte doplněné pečenou dýní a cibulí, posypané fetou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 5x zdravá quinoa(5 receptů)
- Quinoa známá neznámá: 14 ověřených receptů(14 receptů)
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů)
- 26 úžasných dýňových receptů(27 receptů)
- Jogínský jídelníček vám pročistí organismus: Různé bylinky používejte podle typu vaší osobnosti(21 receptů)
- 30 vydatných a teplých podzimních salátů, které vás zahřejí(30 receptů)