Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s quinoou, fetou a pečenou dýní
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 61
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2909 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 451 g
Tuky 77 g
Vláknina 84 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud chcete, aby byl salát zdravý, sytý a ještě vás bavilo každé sousto, pak jste právě narazili na správný recept. Salát s quinoou, fetou a pečenou dýní vás ani v tomto směru nezklame.

Suroviny

quinoa 400 g
propláchnutá
hokkaido zbavená semen a nakrájená na měsíčky
olivový olej 2 PL
na měsíčky
vinný ocet bílý 60 ml
petrželka ½ hrnku
nasekaná
400g, scezená a propláchnutá
sůl a pepř
rozdrobený

Postup

1

V rendlíku zalijte quinou 750 ml vody a nechte máčet 15 minut. Pak zprudka přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 15 minut nebo až se tekutina vstřebá. Pak vypněte a odložte.

2

Troubu předehřejte na 220 °C. Dílky dýně potřete polovinou oleje, rozložte na plech a pečte 10 minut.

3

Pak přidejte cibuli a pečte dalších asi 15 minut, až bude vše měkké.

4

Smíchejte ocet, cukr, petrželku, cizrnu a quinou. Osolte, opepřete a podávejte doplněné pečenou dýní a cibulí, posypané fetou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...