Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do hodiny Snadné 4
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

červená řepa 1 ks
středně velká
celer 0.5 ks
mrkev 1 ks
máslo
zakysaná smetana
sůl
pepř
citron

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na malé kostky nahrájený celer, po chvilce nakrácenou řepu a mrkev. Posypeme byliinkovou solí a přibližně 5-10 minut opékáme. Poté zalijeme horkou vodou a vaříme asi půl hodiny (do změknutí zeleniny). Nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme vrchovatou lžíci kysané smetany a dochutíme solí, pepřem a citronem. Já jsem dochucovala ještě lahůdkovým droždím.

Podáváme s kopečkem kysané smetany a případně s čerstvým pečivem a klíčky.

Autor: Michaela .

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit