0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 99 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 21 g
Tuky 0 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

červená řepa 1 ks
středně velká
celer 0.5 ks
mrkev 1 ks
máslo
zakysaná smetana
sůl
pepř
citron

Postup

1

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na malé kostky nahrájený celer, po chvilce nakrácenou řepu a mrkev.

2

Posypeme byliinkovou solí a přibližně 5-10 minut opékáme.

3

Poté zalijeme horkou vodou a vaříme asi půl hodiny (do změknutí zeleniny).

4

Nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme vrchovatou lžíci kysané smetany a dochutíme solí, pepřem a citronem. Já jsem dochucovala ještě lahůdkovým droždím.

Podáváme s kopečkem kysané smetany a případně s čerstvým pečivem a klíčky.

Autor: machetka

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit