Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do hodiny Snadné

Suroviny

červená řepa 1 ks
středně velká
celer 0.5 ks
mrkev 1 ks
máslo
zakysaná smetana
sůl
pepř
citron

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na malé kostky nahrájený celer, po chvilce nakrácenou řepu a mrkev. Posypeme byliinkovou solí a přibližně 5-10 minut opékáme. Poté zalijeme horkou vodou a vaříme asi půl hodiny (do změknutí zeleniny). Nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme vrchovatou lžíci kysané smetany a dochutíme solí, pepřem a citronem. Já jsem dochucovala ještě lahůdkovým droždím.

Podáváme s kopečkem kysané smetany a případně s čerstvým pečivem a klíčky.

Autor: machetka

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit