Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 99 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 21 g
Tuky 0 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Postup

1

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na malé kostky nahrájený celer, po chvilce nakrácenou řepu a mrkev.

2

Posypeme byliinkovou solí a přibližně 5-10 minut opékáme.

3

Poté zalijeme horkou vodou a vaříme asi půl hodiny (do změknutí zeleniny).

4

Nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme vrchovatou lžíci kysané smetany a dochutíme solí, pepřem a citronem. Já jsem dochucovala ještě lahůdkovým droždím.

Podáváme s kopečkem kysané smetany a případně s čerstvým pečivem a klíčky.

Autor: machetka

Apetit magazín