Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2231 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 233 g
Tuky 86 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Další báječná klasika! Čočku vařte spíš pomaleji, aby se slupky tolik neoddělovaly od zrnek. Kvůli úspoře času můžete použít i tlakový hrnec.

Suroviny

vývar zeleninový 1,2 l
čočka 300 g
propláchnutá, předem namočená do studené vody
saturejka 1 snítka
na vaření čočky
sůl
pepř
na dochucení
jemný párek, na kolečka
vejce 1 ks
natvrdo

Postup

1

Namočenou čočku slijte, pokud nevsákla všechnu vodu. Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte saturejku (hezky čočku navoní a odejme část nadýmavých látek) a na mírném varu povařte do změknutí. Běžně to trvá tak půl hodiny, ale doba varu vždy záleží na druhu a stáří luštěnin.

2

V kastrole rozehřejte máslo a osmahněte na něm mouku. Zalijte trochou studené vody, rozmíchejte na hladkou kašičku a tu přidejte k čočce.

3

Povařte asi čtvrt hodiny, aby polévka hezky zhoustla. Pak už jen dolaďte kořenění a podávejte polévku buď samotnou, nebo s lehce osmahnutými plátky párku a natvrdo vařeným vejcem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

21.02.2010 16:32
Velmi dobra polevka, pro usporu casu je mozne pouzit loupanou cervenou cocku, cela priprava nezabrala vice nez 20 minut!
17.11.2007 09:08
Recept se nachází v příl. č. 2/07, str.10

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč