Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2231 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 233 g
Tuky 86 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Další báječná klasika! Čočku vařte spíš pomaleji, aby se slupky tolik neoddělovaly od zrnek. Kvůli úspoře času můžete použít i tlakový hrnec.

Suroviny

vývar zeleninový 1,2 l
čočka 300 g
propláchnutá, předem namočená do studené vody
saturejka 1 snítka
na vaření čočky
sůl
pepř
na dochucení
jemný párek, na kolečka
vejce 1 ks
natvrdo

Postup

1

Namočenou čočku slijte, pokud nevsákla všechnu vodu. Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte saturejku (hezky čočku navoní a odejme část nadýmavých látek) a na mírném varu povařte do změknutí. Běžně to trvá tak půl hodiny, ale doba varu vždy záleží na druhu a stáří luštěnin.

2

V kastrole rozehřejte máslo a osmahněte na něm mouku. Zalijte trochou studené vody, rozmíchejte na hladkou kašičku a tu přidejte k čočce.

3

Povařte asi čtvrt hodiny, aby polévka hezky zhoustla. Pak už jen dolaďte kořenění a podávejte polévku buď samotnou, nebo s lehce osmahnutými plátky párku a natvrdo vařeným vejcem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

21.02.2010 16:32
Velmi dobra polevka, pro usporu casu je mozne pouzit loupanou cervenou cocku, cela priprava nezabrala vice nez 20 minut!
17.11.2007 09:08
Recept se nachází v příl. č. 2/07, str.10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...