0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 462 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 85 g
Tuky 1 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka hokaido je rychlá, krémová a jednoduchá na přípravu. Pokud máte rádi husté zeleninové polévky, potom bude vaši jasnou volbou číslo jedna. Dotvořit ji múžete dýňovými semínky a dýňovým olejem. Bude naprosto dokonalá. 

Suroviny

cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
zázvor (čerstvý) 1 cm
dýně 1 ks
hokaido
kari koření 1 ČL
vývar zeleninový 750 ml
jablko 1 ks

Postup

1

Na olivovém oleji osmažíme nakrájené cibuli, česnek, zázvor, kousky dýně i se slupkou a nakrájené jablko.

2

Podlijeme vývarem a vaříme doměkka.

3

Rozmixujeme, dochutíme octem nebo citronovou šťávou, přidáme bylinky.

4

Podáváme s osmaženou houskou nebo zavářkou.

Autor: lenkan

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit