0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1448 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 199 g
Tuky 51 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nechte se zahřát svůdně krémovou polévkou s vůní květáku!

Suroviny

květák 1 ks
bobkový list 2 ks
máslo 25 g
cibule 1 ks
pórek 1 ks
celer 2
brambory 110 g
nakrájené
zakysaná smetana 2 PL
sýr s modrou plísní 50 g
sůl
pepř
pažitka 1 PL
nasekaná

1Květák rozdělte na růžičky; košťál a listy zalijte v hrnci litrem a půl vody, osolte, přidejte bobkové listy a pod pokličkou dvacet minut povařte na vývar.

2Na rozpuštěné máslo vsypte zeleninu kromě květáku a přikryté duste na mírném plameni čtvrt hodiny. Hotový vývar přelijte na zeleninu – i s bobkovými listy; jen listy a košťál z vývaru vyhoďte.

3Vsypte růžičky, přiveďte k mírnému varu a odklopené povařte do změknutí (asi dvacet minut). Vylovte bobkové listy a polévku rozmixujte.

4Vmíchejte smetanu a sýr; měl by se při tom rozpustit. Dochuťte a posypte pažitkou.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit