Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1448 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 199 g
Tuky 51 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nechte se zahřát svůdně krémovou polévkou s vůní květáku!

Související recepty

Suroviny

pórek 1 ks
nakrájené
sůl
pepř
pažitka 1 PL
nasekaná

Postup

1

Květák rozdělte na růžičky; košťál a listy zalijte v hrnci litrem a půl vody, osolte, přidejte bobkové listy a pod pokličkou dvacet minut povařte na vývar.

2

Na rozpuštěné máslo vsypte zeleninu kromě květáku a přikryté duste na mírném plameni čtvrt hodiny. Hotový vývar přelijte na zeleninu – i s bobkovými listy; jen listy a košťál z vývaru vyhoďte.

3

Vsypte růžičky, přiveďte k mírnému varu a odklopené povařte do změknutí (asi dvacet minut). Vylovte bobkové listy a polévku rozmixujte.

4

Vmíchejte smetanu a sýr; měl by se při tom rozpustit. Dochuťte a posypte pažitkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...