Krémová květáková polévka se sýrem

Krémová květáková polévka se sýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1448 kcal
Bílkoviny 39 g
Cukr 199 g
Tuky 51 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nechte se zahřát svůdně krémovou polévkou s vůní květáku!

Suroviny

květák 1 ks
bobkový list 2 ks
máslo 25 g
cibule 1 ks
pórek 1 ks
celer 2
brambory 110 g
nakrájené
zakysaná smetana 2 PL
sýr s modrou plísní 50 g
sůl
pepř
pažitka 1 PL
nasekaná

1Květák rozdělte na růžičky; košťál a listy zalijte v hrnci litrem a půl vody, osolte, přidejte bobkové listy a pod pokličkou dvacet minut povařte na vývar.

2Na rozpuštěné máslo vsypte zeleninu kromě květáku a přikryté duste na mírném plameni čtvrt hodiny. Hotový vývar přelijte na zeleninu – i s bobkovými listy; jen listy a košťál z vývaru vyhoďte.

3Vsypte růžičky, přiveďte k mírnému varu a odklopené povařte do změknutí (asi dvacet minut). Vylovte bobkové listy a polévku rozmixujte.

4Vmíchejte smetanu a sýr; měl by se při tom rozpustit. Dochuťte a posypte pažitkou.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...
  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...

Obchod Apetit