Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1448 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 199 g
Tuky 51 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nechte se zahřát svůdně krémovou polévkou s vůní květáku!

Suroviny

pórek 1 ks
nakrájené
sůl
pepř
pažitka 1 PL
nasekaná

Postup

1

Květák rozdělte na růžičky; košťál a listy zalijte v hrnci litrem a půl vody, osolte, přidejte bobkové listy a pod pokličkou dvacet minut povařte na vývar.

2

Na rozpuštěné máslo vsypte zeleninu kromě květáku a přikryté duste na mírném plameni čtvrt hodiny. Hotový vývar přelijte na zeleninu – i s bobkovými listy; jen listy a košťál z vývaru vyhoďte.

3

Vsypte růžičky, přiveďte k mírnému varu a odklopené povařte do změknutí (asi dvacet minut). Vylovte bobkové listy a polévku rozmixujte.

4

Vmíchejte smetanu a sýr; měl by se při tom rozpustit. Dochuťte a posypte pažitkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč