Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s batáty a kozím sýrem

Polévka s batáty a kozím sýrem

4.5/5 Počet hodnocení: 22
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 739 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 77 g
Tuky 28 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete krémové polévky? Pak by vám neměla uniknout batátová. Ocení ji dospělí i děti!

Suroviny

olivový olej 2 PL
vývar kuřecí 1 l
sůl
pepř
bazalka
lístky k podávání

Postup

1

Červenou cibuli a 1 sladký brambor, na kostičky, opékejte 3 minuty na 2 lžících olivového oleje.

2

Přilijte 1 l drůbežího vývaru a vařte 15 minut doměkka.

3

Rozmixujte dohladka, osolte a opepřete. Zdobte rozdrobeným čerstvým kozím sýrem a lístky bazalky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...