Právě chorizo a česnekový dresink vrátí pastináku sílu a udělají z něj pokrm par excellence! A rukola? Ta dokonalý pokrm zpečetí!
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Pastinák, brambory, chorizo (celé klobásky), česnek (neoloupaný), olej, sůl a pepř dejte na plech a promíchejte. Pečte 45 minut, aby brambory zezlátly a pěkně křupaly. Dejte stranou.
2
Připravte česnekový dresink. Upečené stroužky česneku vyndejte z pekáčku, oloupejte nebo vymáčkněte. V míse je spojte s hořčicí, octem, cukrem a pořádně promíchejte. Nakonec přidejte olej a opět dokonale spojte.
3
Jednotlivé porce servírujte tak, že na každý talíř dáte vždy upečenou směs, ozdobíte rukolou a přelijete dresinkem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 13 skvělých receptů s pastinákem(13 receptů )
- Kořenová zelenina: Levná surovina, kterou připravíte na desítky lahodných způsobů(36 receptů )