Právě chorizo a česnekový dresink vrátí pastináku sílu a udělají z něj pokrm par excellence! A rukola? Ta dokonalý pokrm zpečetí!
Suroviny
pastinák
200
g
oškrábaný, rozčtvrcený
brambory
1
kg
oškrábané, na klínky
chorizo
4
ks
česnek
4
stroužky
rostlinný olej
60
ml
sůl mořská
pepř
černý čerstvý
rukola
200
g
Na dresink
hořčice dijonská
1
PL
vinný ocet bílý
1
PL
cukr
1
ČL
olivový olej
60
ml
Troubu předehřejte na 200 °C. Pastinák, brambory, chorizo (celé klobásky), česnek (neoloupaný), olej, sůl a pepř dejte na plech a promíchejte. Pečte 45 minut, aby brambory zezlátly a pěkně křupaly. Dejte stranou.
Připravte česnekový dresink. Upečené stroužky česneku vyndejte z pekáčku, oloupejte nebo vymáčkněte. V míse je spojte s hořčicí, octem, cukrem a pořádně promíchejte. Nakonec přidejte olej a opět dokonale spojte.
Jednotlivé porce servírujte tak, že na každý talíř dáte vždy upečenou směs, ozdobíte rukolou a přelijete dresinkem.