Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Restovaný pastinák s chorizem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3422 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 242 g
Tuky 209 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Právě chorizo a česnekový dresink vrátí pastináku sílu a udělají z něj pokrm par excellence! A rukola? Ta dokonalý pokrm zpečetí!

Suroviny

oškrábaný, rozčtvrcený
oškrábané, na klínky
klobásky
česnek 4 stroužky
rostlinný olej 60 ml
sůl mořská
pepř
černý čerstvý
rukola 200 g
Na dresink
hořčice dijonská 1 PL
vinný ocet bílý 1 PL
cukr 1 ČL
olivový olej 60 ml

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Pastinák, brambory, chorizo (celé klobásky), česnek (neoloupaný), olej, sůl a pepř dejte na plech a promíchejte. Pečte 45 minut, aby brambory zezlátly a pěkně křupaly. Dejte stranou.

2

Připravte česnekový dresink. Upečené stroužky česneku vyndejte z pekáčku, oloupejte nebo vymáčkněte. V míse je spojte s hořčicí, octem, cukrem a pořádně promíchejte. Nakonec přidejte olej a opět dokonale spojte.

3

Jednotlivé porce servírujte tak, že na každý talíř dáte vždy upečenou směs, ozdobíte rukolou a přelijete dresinkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín