Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pražma s citronem pečená v papilotu
Pražma s citronem pečená v papilotu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pražma s citronem pečená v papilotu

3.5/5 Počet hodnocení: 55
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1238 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 14 g
Tuky 88 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobré ryby si žádají jednoduchou úpravu. Na pečení v celku se hodí jakákoli pěkná mořská bělomasá ryba; nejlépe bez spousty drobných kostí. Výborný je například chňapal červený (red snapper), pražma (někdy prodávaná pod názvem pomfret) či morčák (neboli mořský vlk).

Suroviny

pokrájené na tenké plátky
česnek 3 stroužky
přepůlené
pražma 400 g
královská nebo jiná podobná ryba, mladá, vykuchaná a očištěná
sůl mořská
pepř barevný
drcený
bazalka 1 svazku
purpurová
olivový olej 2 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 160/180 stupňů. Ustřihněte si dva pruhy pečicího papíru, každý o délce asi 40 cm. Položte jeden papír na plech a doprostřed dejte polovinu citronových plátků a polovinu česneku.

2

Navrch umístěte osolenou a opepřenou rybu, zbylý citron a česnek jí vložte do břišní dutiny. Bazalku poklaďte na rybu a upevněte ji kuchyňským provázkem. Pokapejte olivovým olejem a vínem, překryjte druhým listem pečicího papíru a zakruťte okraje postupně tak, aby se balíček uzavřel.

3

Vložte do trouby a pečte asi 30–35 minut. Upečenou rybu přeložte na servírovací mísu a efektně otevřete přímo na stole – zvedne se oblak nádherné vůně.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...