Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pražma s citronem pečená v papilotu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 60
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1215 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 14 g
Tuky 88 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobré ryby si žádají jednoduchou úpravu. Na pečení v celku se hodí jakákoli pěkná mořská bělomasá ryba; nejlépe bez spousty drobných kostí. Výborný je například chňapal červený (red snapper), pražma (někdy prodávaná pod názvem pomfret) či morčák (neboli mořský vlk). Pražma s citronem pečená v papilotu je toho všeho důkazem.

Související recepty

Suroviny

pokrájené na tenké plátky
česnek 3 stroužky
přepůlené
pražma 400 g
nebo jiná podobná ryba, mladá, vykuchaná a očištěná
sůl mořská
pepř barevný
drcený
bazalka ½ svazku
purpurová
olivový olej panenský 2 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 160/180 stupňů. Ustřihněte si dva pruhy pečicího papíru, každý o délce asi 40 cm. Položte jeden papír na plech a doprostřed dejte polovinu citronových plátků a polovinu česneku.

2

Navrch umístěte osolenou a opepřenou rybu, zbylý citron a česnek jí vložte do břišní dutiny. Bazalku poklaďte na rybu a upevněte ji kuchyňským provázkem. Pokapejte olivovým olejem a vínem, překryjte druhým listem pečicího papíru a zakruťte okraje postupně tak, aby se balíček uzavřel.

3

Vložte do trouby a pečte asi 30–35 minut. Upečenou rybu přeložte na servírovací mísu a efektně otevřete přímo na stole – zvedne se oblak nádherné vůně.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín