0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pražma s citronem pečená v papilotu

Pražma s citronem pečená v papilotu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pražma s citronem pečená v papilotu

3.2 / 5. Počet hodnocení: 47
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1238 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 14 g
Tuky 88 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobré ryby si žádají jednoduchou úpravu. Na pečení v celku se hodí jakákoli pěkná mořská bělomasá ryba; nejlépe bez spousty drobných kostí. Výborný je například chňapal červený (red snapper), pražma (někdy prodávaná pod názvem pomfret) či morčák (neboli mořský vlk).

Suroviny

citron 2 ks
pokrájené na tenké plátky
česnek 3 stroužky
přepůlené
pražma 400 g
královská nebo jiná podobná ryba, mladá, vykuchaná a očištěná
sůl mořská
pepř barevný
drcený
bazalka 1 svazku
purpurová
olivový olej 2 PL
víno bílé 70 ml

1 Předehřejte troubu na 160/180 stupňů. Ustřihněte si dva pruhy pečicího papíru, každý o délce asi 40 cm. Položte jeden papír na plech a doprostřed dejte polovinu citronových plátků a polovinu česneku.

2 Navrch umístěte osolenou a opepřenou rybu, zbylý citron a česnek jí vložte do břišní dutiny. Bazalku poklaďte na rybu a upevněte ji kuchyňským provázkem. Pokapejte olivovým olejem a vínem, překryjte druhým listem pečicího papíru a zakruťte okraje postupně tak, aby se balíček uzavřel.

3 Vložte do trouby a pečte asi 30–35 minut. Upečenou rybu přeložte na servírovací mísu a efektně otevřete přímo na stole – zvedne se oblak nádherné vůně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč