Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Povidlové sladké smaženky
Povidlové sladké smaženky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Povidlové sladké smaženky

3.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6066 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 1086 g
Tuky 90 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pofesen, tak téhle pochoutce říkají v Rakousku. K receptu nás totiž inspirovala návštěva pastevecké boudy Spiessalm v Tennengau. Tam výsledný dojem umocňoval čerstvý vzduch, luxusní domácí povidla a brioška místo toustového chleba. Pofesen jsou česky pavézky, jenže stejnojmenný český pokrm připomíná asketičtější variantu sladkého chleba ve vajíčku – ,chudé rytíře‘, zatímco tahle variace je opravdu luxusní.

Suroviny

toustový chléb 12 plátků
nejlépe z dobrého pekařství
švestková povidla 4 PL
džem 1 PL
švestkový
rum 2 PL
nebo tuzemák
řepkový olej
na smažení
na poprášení
Na těstíčko
vejce 3 ks
mléko 100 ml
sůl 1 špetka

Postup

1

Z pečiva podle chuti tence okrájejte kůrky, popřípadě upravte velikost a tvar plátků. Na náplň dobře smíchejte v misce povidla, džem a rum či tuzemák.

2

V jiné míse důkladně prošlehejte metlou vejce s mlékem, moukou, špetkou soli a vanilkovým cukrem na těstíčko.

3

Polovinu plátků pečiva potřete (ne až k okrajům) náplní, přiklopte suchými plátky a okraje dobře stiskněte dohromady.

4

V hlubší pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje. ,Sendviče‘ namáčejte na pár sekund z obou stran do těstíčka, aby jím nasákly. Pak hned smažte v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Nechte okapat na papírových utěrkách. Podávejte pocukrované.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/9

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč