Když hřešit, tak dvojnásobně. Preclíky a brambůrky v čokoládě zmizí dřív, než to celé zaschne. Zážitek umocní různá semínka a posypky.
Suroviny
tmavá čokoláda
200
g
nebo tmavé čokoládové pecičky
mléčná čokoláda
200
g
nebo mléčné čokoládové pecičky
bramborové lupínky
1
bal
nejlépe vroubkované
preclíky malé
1
bal
slané
Na posypání
sůl vločková
chilli sušené
pepř barevný
zelený a červený, drcený
sezamová semínka
pražená
konopné semínko
kardamom
drcený
koriandrová semínka
Postup
1
Nad vodní lázní rozehřejte ve dvou miskách zvlášť hořkou a zvlášť mléčnou čokoládu. V čokoládách pak podle chuti smáčejte postupně brambůrky a preclíky (jen z poloviny), nechte z nich okapat přebytečnou čokoládu nad miskou a odkládejte je na mřížku nebo plech vyložený pečicím papírem.
2
Před zaschnutím čokolády některé preclíky a chipsy posypte solí, jiné pepřem, chilli a různými semínky podle vaší chuti. Nechte zcela zaschnout a pak předložte hostům. Něco si ale ponechte stranou pro sebe, protože nezbude!