Pečené lupínky z červené řepy s jogurtovým dipem

Pečené lupínky z červené řepy s jogurtovým dipem

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 611 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 28 g
Tuky 51 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé lupínky s vůní kardamomu.

Související recepty

Aligot

Francouzská delikatesa v podobě lahodné bramborové...

Suroviny

červená řepa 2 ks
omytá
zakysaná smetana 150 g
křen 2 ČL
nakládaný strouhaný
1 PL
tobolky kardamomu
sůl a pepř
olivový olej 2 PL
vločková sůl na posypání

Troubu předehřejte na 180°C. Nakrájejte řepu na tenké plátky – nejlépe na mandolíně. Úzké špičky ponechte na dip; rozmixujte je se zakysanou smetanou, křenem a semeny z 1 tobolky kardamomu. Osolte, opepřete a dejte do chladničky. 

Rozložte plátky řepy na plech vyložený pečicím papírem. Potřete olivovým olejem a pečte 5 minut. Ztlumte troubu na 150°C a pečte dalších 25 minut dokřupava.

Ozdobte kardamomem, posypte vločkovou solí a podávejte s připraveným dipem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit