0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené lupínky z červené řepy s jogurtovým dipem

Pečené lupínky z červené řepy s jogurtovým dipem

3 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 611 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 28 g
Tuky 51 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé lupínky s vůní kardamomu.

Suroviny

červená řepa 2 ks
omytá
zakysaná smetana 150 g
křen 2 ČL
nakládaný strouhaný
1 PL
tobolky kardamomu
sůl a pepř
olivový olej 2 PL
vločková sůl na posypání

Troubu předehřejte na 180°C. Nakrájejte řepu na tenké plátky – nejlépe na mandolíně. Úzké špičky ponechte na dip; rozmixujte je se zakysanou smetanou, křenem a semeny z 1 tobolky kardamomu. Osolte, opepřete a dejte do chladničky. 

Rozložte plátky řepy na plech vyložený pečicím papírem. Potřete olivovým olejem a pečte 5 minut. Ztlumte troubu na 150°C a pečte dalších 25 minut dokřupava.

Ozdobte kardamomem, posypte vločkovou solí a podávejte s připraveným dipem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

Víkendové menu: Pivo v hrnci i ve sklenici
  • Tipy redakce

Víkendové menu: Pivo v hrnci i ve sklenici

Vezměte pivo do kuchyně. Tato všestranná ingredience podpoří chuť pečeného masa a krásně se od něj odpíchne i sladký moučník. Víkend navíc přímo svádí k tomu, abychom si nějaký ten ‚kousek‘ dopřáli jen tak! ...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit