Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené lupínky z červené řepy s jogurtovým dipem

Křupavé lupínky s vůní kardamomu.

Vydání: 2013/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Chuťovka

Ingredience

    • 2 menší červené řepy, omyté
    • 150g zakysané smetany
    • 2 lžičky nakládaného strouhaného křenu
    • 1 lžíce tobolek kardamomu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce olivového oleje
    • vločková sůl na posypání

     

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 180°C. Nakrájejte řepu na tenké plátky – nejlépe na mandolíně. Úzké špičky ponechte na dip; rozmixujte je se zakysanou smetanou, křenem a semeny z 1 tobolky kardamomu. Osolte, opepřete a dejte do chladničky. 

Rozložte plátky řepy na plech vyložený pečicím papírem. Potřete olivovým olejem a pečte 5 minut. Ztlumte troubu na 150°C a pečte dalších 25 minut dokřupava.

Ozdobte kardamomem, posypte vločkovou solí a podávejte s připraveným dipem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborové lupínky z trouby

Smažené mrkvové lupínky s římským kmínem

Smažené dýňové hranolky s BBQ omáčkou

Pastinákové hranolky s parmazánem

Pečené batáty se sójovou omáčkou

Aligot

Celerová kaše s kapary a pancettou

Šťouchané brambory s petrželí

3x3 znásobená chuť zeleniny

Řepa 14x jinak

Přidat komentář