Křupavé lupínky s vůní kardamomu.
Suroviny
červená řepa
2
ks
zakysaná smetana
150
g
křen
2
ČL
nakládaný strouhaný
kardamom
1
PL
sůl a pepř
olivový olej
2
PL
sůl vločková
na posypání
Postup
1
Troubu předehřejte na 180°C. Nakrájejte řepu na tenké plátky – nejlépe na mandolíně. Úzké špičky ponechte na dip; rozmixujte je se zakysanou smetanou, křenem a semeny z 1 tobolky kardamomu. Osolte, opepřete a dejte do chladničky.
2
Rozložte plátky řepy na plech vyložený pečicím papírem. Potřete olivovým olejem a pečte 5 minut. Ztlumte troubu na 150°C a pečte dalších 25 minut dokřupava.
3
Ozdobte kardamomem, posypte vločkovou solí a podávejte s připraveným dipem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Originální zeleninové přílohy(9 receptů )
- Červená řepa: 41 receptů s královnou studené kuchyně(41 receptů )