Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené lupínky z červené řepy s jogurtovým dipem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 15
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 619 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 28 g
Tuky 52 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé lupínky s vůní kardamomu.

Suroviny

křen 2 ČL
nakládaný strouhaný
kardamom 1 PL
sůl a pepř
olivový olej 2 PL
sůl vločková
na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Nakrájejte řepu na tenké plátky – nejlépe na mandolíně. Úzké špičky ponechte na dip; rozmixujte je se zakysanou smetanou, křenem a semeny z 1 tobolky kardamomu. Osolte, opepřete a dejte do chladničky.

2

Rozložte plátky řepy na plech vyložený pečicím papírem. Potřete olivovým olejem a pečte 5 minut. Ztlumte troubu na 150°C a pečte dalších 25 minut dokřupava.

3

Ozdobte kardamomem, posypte vločkovou solí a podávejte s připraveným dipem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...