Jednoduché a jednoduše skvělé!
Suroviny
1 Nakrájejte mrkev na tenké plátky – nejlépe na mandolíně. Rozpalte v rendlíku vyšší vrstvu oleje a smažte v něm mrkev po částech dozlatova a dokřupava.
2 Vyjměte malým cedníkem nebo děrovanou sběračkou a nechte okapat na papírových utěrkách, aby se odsál přebytečný tuk.
3 Na závěr posypte římským kmínem a vločkovou solí a promíchejte.
NĚCO NAVÍC
Nemáte-li struhadlo typu mandolína, zkuste připravit tenké plátky na krouhacím nástavci v kuchyňském robotu. Čím tenčí se vám povede nakrájet plátky, tím budou křupavější.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Originální zeleninové přílohy(9 receptů)
- Sladké i slané recepty z mrkve: 23 nejlepších jídel(23 receptů)