Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažené mrkvové lupínky s římským kmínem

Jednoduché a jednoduše skvělé!

Vydání: 2013/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Smažení 0:10
Chuťovka

Ingredience

    • 4 velké mrkve, oloupané
    • rostlinný olej na smažení
    • římský kmín na posypání
    • vločková sůl na posypání

Příprava jídla

Nakrájejte mrkev na tenké plátky – nejlépe na mandolíně. Rozpalte v rendlíku vyšší vrstvu oleje a smažte v něm mrkev po částech dozlatova a dokřupava.

Vyjměte malým cedníkem nebo děrovanou sběračkou a nechte okapat na papírových utěrkách, aby se odsál přebytečný tuk.

Na závěr posypte římským kmínem a vločkovou solí a promíchejte.

NĚCO NAVÍC

Nemáte-li struhadlo typu mandolína, zkuste připravit tenké plátky na krouhacím nástavci v kuchyňském robotu. Čím tenčí se vám povede nakrájet plátky, tím budou křupavější. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborové lupínky z trouby

Pečené lupínky z červené řepy s jogurtovým dipem

Smažené dýňové hranolky s BBQ omáčkou

Pastinákové hranolky s parmazánem

Pečené batáty se sójovou omáčkou

Aligot

Celerová kaše s kapary a pancettou

Šťouchané brambory s petrželí

3x3 znásobená chuť zeleniny

Sladké i slané recepty z mrkve

REKLAMA

Přidat komentář