
Smažené mrkvové lupínky s římským kmínem
Jednoduché a jednoduše skvělé!
Vydání: 2013/11
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 4 velké mrkve, oloupané
- rostlinný olej na smažení
- římský kmín na posypání
- vločková sůl na posypání
Příprava jídla
1 Nakrájejte mrkev na tenké plátky – nejlépe na mandolíně. Rozpalte v rendlíku vyšší vrstvu oleje a smažte v něm mrkev po částech dozlatova a dokřupava.
2 Vyjměte malým cedníkem nebo děrovanou sběračkou a nechte okapat na papírových utěrkách, aby se odsál přebytečný tuk.
3 Na závěr posypte římským kmínem a vločkovou solí a promíchejte.
NĚCO NAVÍC
Nemáte-li struhadlo typu mandolína, zkuste připravit tenké plátky na krouhacím nástavci v kuchyňském robotu. Čím tenčí se vám povede nakrájet plátky, tím budou křupavější.
Přidat komentář