0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažené mrkvové lupínky s římským kmínem

Smažené mrkvové lupínky s římským kmínem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažené mrkvové lupínky s římským kmínem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 140 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 28 g
Tuky 0 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché a jednoduše skvělé!

Suroviny

mrkev 4 ks
oloupaná
rostlinný olej
na smažení
římský kmín
na posypání
sůl vločková

Nakrájejte mrkev na tenké plátky – nejlépe na mandolíně. Rozpalte v rendlíku vyšší vrstvu oleje a smažte v něm mrkev po částech dozlatova a dokřupava.

Vyjměte malým cedníkem nebo děrovanou sběračkou a nechte okapat na papírových utěrkách, aby se odsál přebytečný tuk.

Na závěr posypte římským kmínem a vločkovou solí a promíchejte.

NĚCO NAVÍC

Nemáte-li struhadlo typu mandolína, zkuste připravit tenké plátky na krouhacím nástavci v kuchyňském robotu. Čím tenčí se vám povede nakrájet plátky, tím budou křupavější. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč