Pizza, sušená šunka a rukola – vítejte v Itálii! Prosciutto e rucola je naprostá italská klasika, která nikdy nesklame. Kouzlo tkví v kvalitních surovinách - skvělém křupavém těstě a lahodné sušené šunce.
Náš tip: Milujete pizzu? Dejte si také pravou italskou pizzu s mortadellou a burratou z Líné kuchařky podle našeho videoreceptu
Suroviny
základní těsto
4
ks
na pizza Margarita (viz postup)
sušená šunka
8
plátků
tence krájená, ideálně prosciutto
rukola
1
svazek
Postup
1
Připravte čtyři margherity podle základního receptu a v troubě předehřáté na 250 °C je pečte deset až dvanáct minut, až okraje zezlátnou.
2
Opláchněte lístky rukoly a odstraňte spodní části stonků. Na pizzy úhledně rozložte šunku a rukolu. Ihned podávejte.