Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 41
Více než hodinu Snadné 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7012 kcal
Bílkoviny 193 g
Sacharidy 489 g
Tuky 487 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý víkendový dezert bez mouky

Suroviny

káva instantní 2 PL
granule
pokojové teploty
+ na posypání
škrob 1 PL
bramborový
lískové oříšky 100 g
jemně mleté
Na kávovou pěnu
káva instantní ¼ hrnek
granule
nalámaná
tmavá čokoláda 100 g
nalámaná
pokojové teploty
pokojové teploty
ušlehaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 120 °C. Kávu na korpus zalijte v hrníčku 1/2 lžičky vroucí vody a rozmíchejte.

2

Bílky vyšlehejte do pevného sněhu, postupně zašlehejte cukr a šlehejte ještě 2–3 minuty, aby byl sníh pevný a lesklý. Opatrně vmíchejte škrob, mleté oříšky a připravenou kávu. Na pečicí papír nakreslete dva kruhy o průměru 21 cm a rozetřete na ně oříškový sníh. Uhlaďte a dejte péct na 60–65 minut dokřupava. Troubu vypněte, ale neotvírejte a nechte v ní pusinky ještě 2 hodiny dojít.

3

Na pěnu dejte do žáruvzdorné mísy smetanu a granule kávy. Mísu postavte nad hrnec s vroucí vodou a počkejte, až se káva rozpustí. Poté přidejte obě čokolády a za občasného promíchání je nechte ve smetaně rozpustit. Mísu sundejte z hrnce a nechte směs trochu zchladnout, pak vmíchejte žloutky. Bílky vyšlehejte skoro dotuha. Opatrně k nim vmíchejte čokoládu a vyšlehanou šlehačku. Nechte alespoň 15 minut chladit.

4

Dno i stěny dortové formy o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem. Opatrně na dno formy přesuňte jednu upečenou pusinku, na ni naneste čokoládovou pěnu, uhlaďte a položte na ni druhou pusinku (vzhůru nohama). Nechte chladit alespoň 5 hodin. Pocukrujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...