0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 35
Více než hodinu Snadné 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7012 kcal
Bílkoviny 193 g
Sacharidy 489 g
Tuky 487 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý víkendový dezert bez mouky

Suroviny

káva instantní 2 PL
granule
pokojové teploty
krupicový cukr 240 g
+ na posypání
škrob 1 PL
bramborový
lískové oříšky 100 g
jemně mleté
Na kávovou pěnu
káva instantní ¼ hrnek
granule
bílá čokoláda 300 g
nalámaná
tmavá čokoláda 100 g
nalámaná
žloutek 4 ks
pokojové teploty
pokojové teploty
ušlehaná

1 Troubu předehřejte na 120 °C. Kávu na korpus zalijte v hrníčku 1/2 lžičky vroucí vody a rozmíchejte.

2 Bílky vyšlehejte do pevného sněhu, postupně zašlehejte cukr a šlehejte ještě 2–3 minuty, aby byl sníh pevný a lesklý. Opatrně vmíchejte škrob, mleté oříšky a připravenou kávu. Na pečicí papír nakreslete dva kruhy o průměru 21 cm a rozetřete na ně oříškový sníh. Uhlaďte a dejte péct na 60–65 minut dokřupava. Troubu vypněte, ale neotvírejte a nechte v ní pusinky ještě 2 hodiny dojít.

3 Na pěnu dejte do žáruvzdorné mísy smetanu a granule kávy. Mísu postavte nad hrnec s vroucí vodou a počkejte, až se káva rozpustí. Poté přidejte obě čokolády a za občasného promíchání je nechte ve smetaně rozpustit. Mísu sundejte z hrnce a nechte směs trochu zchladnout, pak vmíchejte žloutky. Bílky vyšlehejte skoro dotuha. Opatrně k nim vmíchejte čokoládu a vyšlehanou šlehačku. Nechte alespoň 15 minut chladit.

4 Dno i stěny dortové formy o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem. Opatrně na dno formy přesuňte jednu upečenou pusinku, na ni naneste čokoládovou pěnu, uhlaďte a položte na ni druhou pusinku (vzhůru nohama). Nechte chladit alespoň 5 hodin. Pocukrujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč