Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 41
Více než hodinu Snadné 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7012 kcal
Bílkoviny 193 g
Sacharidy 489 g
Tuky 487 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý víkendový dezert bez mouky

Související recepty

Suroviny

káva instantní 2 PL
granule
pokojové teploty
+ na posypání
škrob 1 PL
bramborový
lískové oříšky 100 g
jemně mleté
Na kávovou pěnu
káva instantní ¼ hrnek
granule
nalámaná
tmavá čokoláda 100 g
nalámaná
pokojové teploty
pokojové teploty
ušlehaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 120 °C. Kávu na korpus zalijte v hrníčku 1/2 lžičky vroucí vody a rozmíchejte.

2

Bílky vyšlehejte do pevného sněhu, postupně zašlehejte cukr a šlehejte ještě 2–3 minuty, aby byl sníh pevný a lesklý. Opatrně vmíchejte škrob, mleté oříšky a připravenou kávu. Na pečicí papír nakreslete dva kruhy o průměru 21 cm a rozetřete na ně oříškový sníh. Uhlaďte a dejte péct na 60–65 minut dokřupava. Troubu vypněte, ale neotvírejte a nechte v ní pusinky ještě 2 hodiny dojít.

3

Na pěnu dejte do žáruvzdorné mísy smetanu a granule kávy. Mísu postavte nad hrnec s vroucí vodou a počkejte, až se káva rozpustí. Poté přidejte obě čokolády a za občasného promíchání je nechte ve smetaně rozpustit. Mísu sundejte z hrnce a nechte směs trochu zchladnout, pak vmíchejte žloutky. Bílky vyšlehejte skoro dotuha. Opatrně k nim vmíchejte čokoládu a vyšlehanou šlehačku. Nechte alespoň 15 minut chladit.

4

Dno i stěny dortové formy o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem. Opatrně na dno formy přesuňte jednu upečenou pusinku, na ni naneste čokoládovou pěnu, uhlaďte a položte na ni druhou pusinku (vzhůru nohama). Nechte chladit alespoň 5 hodin. Pocukrujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...