Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýrové fondue s nakládanými okurkami
sýrová omáčka na fondue
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Sýrové fondue s nakládanými okurkami

4.4/5 Počet hodnocení: 41
Do 30 minut Velmi snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4493 kcal
Bílkoviny 271 g
Sacharidy 97 g
Tuky 312 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejznámější švýcarské jídlo, pyšnící se statusem národního pokrmu. Švýcarsko se skládá z kantonů – a jeho fondue z regionálně příslušných, vždy originálních sýrů.

Suroviny

pokrájený
nastrouhaný
strouhaný
pepř bílý ½ ČL
mletý
suché
česnek 3 stroužky
najemno
bageta 1 ks
nebo žitný chleba, na kousky
nebo zelenina k přikusování
k zapíjení

Postup

1

V míse promíchejte oba sýry, mouku a koření. V silnostěnném těžkém kastrůlku uveďte na mírném plameni k varu většinu vína s česnekem.

2

Po hrstech zašlehávejte sýr a nechte ho na mírném plameni za stálého míchání rozpustit. Po každé várce prošlehejte dohladka. Je-li třeba, přidávejte po lžících zbylé víno. Přesuňte do nádoby na fondue a udržujte teplé.

3

Nádobu s fondue postavte na stůl nad zapálený hořáček a nechte každého hosta, aby si napichoval na dlouhou vidličku kousky chleba a namáčel je v horkém fondue.

NĚCO NAVÍC: Kvalita sýra výrazně ovlivní to, jaký vztah si k fondue vytvoříte. Sáhněte proto po tom nejkvalitnějším sýru typu ementál anebo rovnou po originálu. V obchodě Cheesy, Letenské náměstí 6, Praha 7, najdete sýry špičkové kvality přímo ze Švýcarska, Holandska a Francie.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

05.03.2009 17:18
recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Apetit magazín