0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sýrové fondue s nakládanými okurkami

sýrová omáčka na fondue
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Sýrové fondue s nakládanými okurkami

3.3 / 5. Počet hodnocení: 39
Do 30 minut Velmi snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4493 kcal
Bílkoviny 271 g
Sacharidy 97 g
Tuky 312 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejznámější švýcarské jídlo, pyšnící se statusem národního pokrmu. Švýcarsko se skládá z kantonů – a jeho fondue z regionálně příslušných, vždy originálních sýrů.

Suroviny

sýr gruyère 500 g
pokrájený
sýr ementál 500 g
nastrouhaný
mouka pšeničná hladká 3 PL
muškátový oříšek 1 ČL
strouhaný
pepř bílý 0.5 ČL
mletý
víno bílé 300 ml
suché
česnek 3 stroužky
najemno
bageta 1 ks
nebo žitný chleba, na kousky
okurky nakládané
nebo zelenina k přikusování
víno bílé
k zapíjení

Postup

1

V míse promíchejte oba sýry, mouku a koření. V silnostěnném těžkém kastrůlku uveďte na mírném plameni k varu většinu vína s česnekem.

2

Po hrstech zašlehávejte sýr a nechte ho na mírném plameni za stálého míchání rozpustit. Po každé várce prošlehejte dohladka. Je-li třeba, přidávejte po lžících zbylé víno. Přesuňte do nádoby na fondue a udržujte teplé.

3

Nádobu s fondue postavte na stůl nad zapálený hořáček a nechte každého hosta, aby si napichoval na dlouhou vidličku kousky chleba a namáčel je v horkém fondue.

NĚCO NAVÍC: Kvalita sýra výrazně ovlivní to, jaký vztah si k fondue vytvoříte. Sáhněte proto po tom nejkvalitnějším sýru typu ementál anebo rovnou po originálu. V obchodě Cheesy, Letenské náměstí 6, Praha 7, najdete sýry špičkové kvality přímo ze Švýcarska, Holandska a Francie.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

Andrea Turoková

recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit