2019/5

2019/5
Ani jsme se nenadáli a už je tu květen a s ním i oslavy neuvěřitelných 15. narozenin Apetitu! Příroda stihla rozkvést do krásy a s ní i obálka nového vydání. Květnové číslo totiž zdobí nádherný něžný dort, vítěz naší narozeninové soutěže. Přečtete si, jak jsme ze 116 dortů vybírali ten nej a pusťte se s námi do pečení. Budete nadšeni! Na své si však pochopitelně přijdete i v případě, že cukrařině příliš neholdujete, protože jsme pro vás připravili nové recepty na oblíbené masové a bezmasé kuličky, Středomořím inspirované večeře nebo lahodné pokrmy s čerstvými sýry. Nechybí ani nápady, co připravit ze staršího pečiva, abyste mu vrátili jeho zašlou slávu. Zlatým hřebem je pak elegantní jarní menu, které přímo svádí k malé zahradní slavnosti.
Apetit, napsáno s chutí

Žemlovka s rebarborou a vanilkovým krémem

Pistáciovo-třešňový ‚bakewell‘ koláč

Broskvovo-malinový krambl

Sticky toffee pudding se zázvorem

Banánovo-karamelový koláč

Tříbarevný trifle

Polévka chili sin carne

Rebarborové skleničky s pistáciemi

Losos jako Wellington se šťouchanými bramborami

Rebarborové bellini

Hráškový krém se šunkou

Jarní panzanella s chřestem

Hummus z černookých fazolí s chřestem a ředkvičkami

Kuskus s haloumi a ztraceným vejcem

Chřestová polévka s krevetami

Těstoviny s brynzovou omáčkou a kuřetem s parmskou šunkou

Quiche s bylinkami a kozím sýrem

Čočkový salát s mrkvičkami a brynzou

Placičky s cottagem, hráškem a šunkou

Pečené brambory a tvarohovo-cottagový dip

Panýr se špenátem

Slávky na pivu

Toskánská ribollita

Opulentní smaženky

Žemlovka à la Benedikt

Asijské krůtí masové koule à la bánh mì

Masové koule & omáčka chimichurri

Vegetariánské koule v rajčatové omáčce

Houbové koule s fazolemi a smetanovou omáčkou

Pstruh s chilli a hráškovým pyré

Sýrové lasagne se špenátem a prosciuttem

Salát Caesar s cizrnovými krutony

Naan pizza s mletým masem

Řecká kuřecí polévka s citronem

Dort „Mangový sen“

Čokoládovo-karamelový dort se slanými arašídy

Dort „Vzpomínka na italské léto“
