0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Obrácený rebarborovo-zázvorový koláč

Obrácený rebarborovo-zázvorový koláč

4/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4773 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 552 g
Tuky 238 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pevná struktura stonků rebarbory nabádá popustit uzdu fantazii a začít tvořit geometrické vzory!

Suroviny

hnědý cukr 1 PL
šikmo na 4cm kousky
mouka pšeničná hladká 300 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
jedlá soda ½ ČL
zázvor (čerstvý) 1 ČL
mletý
třtinový cukr 200 g
jemný světlý, prosátý
máslo 200 g
rozpuštěné + na vymazání formy
zlatý sirup 50 g
bílá čokoláda 100 g
nadrobno
zázvor (čerstvý) 4 cm
cca, čerstvý, oloupaný, najemno
vejce 2 ks
velká
mléko 200 ml
plnotučné
ušlehaná, k podávání

1 Předehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Dno a boky dortové formy o průměru 23 cm vymažte máslem a boky vyložte pečicím papírem. Dno pak rovnoměrně posypte lžící hnědého cukru.

2 Nakrájenou rebarboru vyskládejte na dno formy do geometrického vzoru jako na obrázku tak, aby zakryla celé dno. Upěchujte a snažte se pečlivě vyplnit všechny skulinky, aby vám pod rebarboru později nenateklo těsto.

V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, mletý zázvor a jemný světlý třtinový cukr. Dejte stranou. V další míse smíchejte rozpuštěné máslo, zlatý sirup, kousky bílé čokolády a čerstvý zázvor a promíchejte.

4 Vejce ušlehejte spolu s mlékem ručním mixérem do nadýchané konzistence a pak zlehka vmíchejte do máslové směsi.

5 Potom postupně po dávkách zapracovávejte moučnou směs do tekuté směsi a umíchejte hladké těsto. To nalijte do připravené formy přes rebarboru a pečte 1 hodinu, nebo dokud špejle po zapíchnutí do středu těsta nevyjde suchá.

6 Potom vyndejte z trouby a nechte 10 minut chladnout ve formě. Pak přiklopte servíro- vacím talířem, otočte vzhůru nohama a vyklopte. Nechte úplně vychladnout. Krájejte na řezy a podávejte s kopečkem šlehačky.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč