Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Obrácený rebarborovo-zázvorový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4773 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 552 g
Tuky 238 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pevná struktura stonků rebarbory nabádá popustit uzdu fantazii a začít tvořit geometrické vzory!

Náš tip: Jak na rebarboru? 

Skryt pre seznam

Suroviny

hnědý cukr 1 PL
šikmo na 4cm kousky
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
zázvor (čerstvý) 1 ČL
mletý
třtinový cukr 200 g
jemný světlý, prosátý
máslo 200 g
rozpuštěné + na vymazání formy
zlatý sirup 50 g
nadrobno
zázvor (čerstvý) 4 cm
cca, čerstvý, oloupaný, najemno
vejce 2 ks
velká
mléko 200 ml
plnotučné
ušlehaná, k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Dno a boky dortové formy o průměru 23 cm vymažte máslem a boky vyložte pečicím papírem. Dno pak rovnoměrně posypte lžící hnědého cukru.

2

Nakrájenou rebarboru vyskládejte na dno formy do geometrického vzoru jako na obrázku tak, aby zakryla celé dno. Upěchujte a snažte se pečlivě vyplnit všechny skulinky, aby vám pod rebarboru později nenateklo těsto.

3

V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, mletý zázvor a jemný světlý třtinový cukr. Dejte stranou. V další míse smíchejte rozpuštěné máslo, zlatý sirup, kousky bílé čokolády a čerstvý zázvor a promíchejte.

4

Vejce ušlehejte spolu s mlékem ručním mixérem do nadýchané konzistence a pak zlehka vmíchejte do máslové směsi.

5

Potom postupně po dávkách zapracovávejte moučnou směs do tekuté směsi a umíchejte hladké těsto. To nalijte do připravené formy přes rebarboru a pečte 1 hodinu, nebo dokud špejle po zapíchnutí do středu těsta nevyjde suchá.

6

Potom vyndejte z trouby a nechte 10 minut chladnout ve formě. Pak přiklopte servíro- vacím talířem, otočte vzhůru nohama a vyklopte. Nechte úplně vychladnout. Krájejte na řezy a podávejte s kopečkem šlehačky.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín