0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vajíčková pomazánka s Lučinou a červenou řepou

Vajíčková pomazánka s Lučinou a červenou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vajíčková pomazánka s Lučinou a červenou řepou

4.3/5 Počet hodnocení: 47
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 799 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 18 g
Tuky 75 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle nádherně barevnou vajíčkovou pomazánku z Lučiny oceníte nejen o Velikonocích! Je lehká, zdravá a neuvěřitelně lahodná... Zkrátka láska na první pohled i první ochutnání. 

Suroviny

Lučina 2x kostka po 100 g
řepa 100 g
vařená či pečená, jemně nastrouhaná
vejce 3 ks
uvařená natvrdo a nakrájená na kostičky + navíc na ozdobu (nemusí být)
hořčice dijonská 1 ČL
sůl mořská
na dochucení
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
chleba
lze nahradit jiným pečivem, k podávání
řeřicha
na ozdobení

Postup

1

Lučinu, nastrouhanou řepu, dijonskou hořčici a vejce nakrájená na kostičky dejte do misky.

2

Dobře promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.

příprava pomazánky

3

Podávejte namazané na plátek chleba či jiného pečiva, posypané řeřichou a podle chuti ozdobené vejcem natvrdo.

NĚCO NAVÍC:
Pokud chcte použít pečenou řepu, zabalte bulvu do alibalu a hodinu ji pečte při 200°C. Poté ji nechte úplně vychladnout. 

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč