Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vajíčková pomazánka s Lučinou a červenou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 69
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 799 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 18 g
Tuky 75 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle nádherně barevnou vajíčkovou pomazánku z Lučiny oceníte nejen o Velikonocích! Je lehká, zdravá a neuvěřitelně lahodná... Zkrátka láska na první pohled i první ochutnání. Vajíčková pomazánka s Lučinou a červenou řepou se skvěle hodí jako nátěrka na pečivo, které můžete podávat na svačinu, ale také jako barevné pohoštění na párty a oslavy.

Náš tip: Připravte si také řepovou pomazánku podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Související recepty

Suroviny

Lučina 2x kostka po 100 g
řepa 100 g
vařená či pečená, jemně nastrouhaná
vejce 3 ks
uvařená natvrdo a nakrájená na kostičky + navíc na ozdobu (nemusí být)
hořčice dijonská 1 ČL
sůl mořská
na dochucení
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
lze nahradit jiným pečivem, k podávání
řeřicha
na ozdobení

Postup

1

Lučinu, nastrouhanou řepu, dijonskou hořčici a vejce nakrájená na kostičky dejte do misky.

2

Dobře promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.

příprava pomazánky

3

Podávejte namazané na plátku chleba či jiného pečiva, posypané řeřichou a podle chuti ozdobené vejcem natvrdo.

NĚCO NAVÍC:
Pokud chcte použít pečenou řepu, zabalte bulvu do alobalu a hodinu ji pečte při 200 °C. Poté ji nechte úplně vychladnout. 

Související články

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...