Vajíčková pomazánka s Lučinou a červenou řepou

Vajíčková pomazánka s Lučinou a červenou řepou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 509 kcal
Bílkoviny 38 g
Cukr 11 g
Tuky 53 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tuhle nádherně barevnou vajíčkovou pomazánku z Lučiny oceníte nejen o Velikonocích! Je lehká, zdravá a neuvěřitelně lahodná... Zkrátka láska na první pohled i první ochutnání. 

Suroviny

200 g
lučina 2x kostka po 100g
řepa 100 g
vařená či pečená, jemně nastrouhaná
vejce 3 ks
uvařené natvrdo a nakrájené na kostičky,
hořčice 1 ČL
dijonská
sůl
mořská, na dochucení
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
chleba
lze nahradit jiným pečivem, k podávání
řeřicha
na ozdobení

1 Lučinu, nastrouhanou řepu, dijonskou hořčici a vejce nakrájená na kostičky dejte do misky.

2 Dobře promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.

3 Podávejte namazané na plátek chleba či jiného pečiva, posypané řeřichou a podle chuti ozdobené vejcem natvrdo.

NĚCO NAVÍC:
Pokud chcte použít pečenou řepu, zabalte bulvu do alibalu a hodinu ji pečte při 200°C. Poté ji nechte úplně vychladnout.  

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit