Vajíčková pomazánka s Lučinou a červenou řepou

Vajíčková pomazánka s Lučinou a červenou řepou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 509 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 11 g
Tuky 53 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle nádherně barevnou vajíčkovou pomazánku z Lučiny oceníte nejen o Velikonocích! Je lehká, zdravá a neuvěřitelně lahodná... Zkrátka láska na první pohled i první ochutnání. 

Související recepty

Suroviny

200 g
lučina 2x kostka po 100g
řepa 100 g
vařená či pečená, jemně nastrouhaná
vejce 3 ks
uvařené natvrdo a nakrájené na kostičky,
hořčice 1 ČL
dijonská
sůl
mořská, na dochucení
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
chleba
lze nahradit jiným pečivem, k podávání
řeřicha
na ozdobení

1 Lučinu, nastrouhanou řepu, dijonskou hořčici a vejce nakrájená na kostičky dejte do misky.

2 Dobře promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.

3 Podávejte namazané na plátek chleba či jiného pečiva, posypané řeřichou a podle chuti ozdobené vejcem natvrdo.

NĚCO NAVÍC:
Pokud chcte použít pečenou řepu, zabalte bulvu do alibalu a hodinu ji pečte při 200°C. Poté ji nechte úplně vychladnout.  

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit