0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vajíčková pomazánka s Lučinou a červenou řepou

Vajíčková pomazánka s Lučinou a červenou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vajíčková pomazánka s Lučinou a červenou řepou

3.5 / 5. Počet hodnocení: 39
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 799 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 18 g
Tuky 75 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle nádherně barevnou vajíčkovou pomazánku z Lučiny oceníte nejen o Velikonocích! Je lehká, zdravá a neuvěřitelně lahodná... Zkrátka láska na první pohled i první ochutnání. 

Suroviny

krémový sýr 200 g
Lučina 2x kostka po 100 g
řepa 100 g
vařená či pečená, jemně nastrouhaná
vejce 3 ks
uvařená natvrdo a nakrájená na kostičky + navíc na ozdobu (nemusí být)
hořčice dijonská 1 ČL
sůl mořská
na dochucení
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
chleba
lze nahradit jiným pečivem, k podávání
řeřicha
na ozdobení

Postup

1

Lučinu, nastrouhanou řepu, dijonskou hořčici a vejce nakrájená na kostičky dejte do misky.

2

Dobře promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.

příprava pomazánky

3

Podávejte namazané na plátek chleba či jiného pečiva, posypané řeřichou a podle chuti ozdobené vejcem natvrdo.

NĚCO NAVÍC:
Pokud chcte použít pečenou řepu, zabalte bulvu do alibalu a hodinu ji pečte při 200°C. Poté ji nechte úplně vychladnout. 

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit