Tuhle nádherně barevnou vajíčkovou pomazánku z Lučiny oceníte nejen o Velikonocích! Je lehká, zdravá a neuvěřitelně lahodná... Zkrátka láska na první pohled i první ochutnání. Vajíčková pomazánka s Lučinou a červenou řepou se skvěle hodí jako nátěrka na pečivo, které můžete podávat na svačinu, ale také jako barevné pohoštění na párty a oslavy.
Náš tip: Připravte si také řepovou pomazánku podle našeho video receptu
Suroviny
krémový sýr
200
g
Lučina 2x kostka po 100 g
řepa
100
g
vařená či pečená, jemně nastrouhaná
vejce
3
ks
uvařená natvrdo a nakrájená na kostičky + navíc na ozdobu (nemusí být)
hořčice dijonská
1
ČL
sůl mořská
na dochucení
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
lze nahradit jiným pečivem, k podávání
řeřicha
na ozdobení
Postup
1
Lučinu, nastrouhanou řepu, dijonskou hořčici a vejce nakrájená na kostičky dejte do misky.
2
Dobře promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.
3
Podávejte namazané na plátku chleba či jiného pečiva, posypané řeřichou a podle chuti ozdobené vejcem natvrdo.
NĚCO NAVÍC:
Pokud chcte použít pečenou řepu, zabalte bulvu do alobalu a hodinu ji pečte při 200 °C. Poté ji nechte úplně vychladnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vajíčková: Královně českých pomazánek sluší různé obměny. Vyzkoušejte některou z 15 variant(16 receptů )
- Červená řepa: 41 receptů s královnou studené kuchyně(41 receptů )
- Uvařte si 30 rychlých a snadných jarních receptů, které hýří barvami. Potěší vaše oči i žaludek(30 receptů )
- Šest desítek nápadů, co s vařenými vejci aneb Kam s vejci na tvrdo(60 receptů )
- Nejlepší pomazánky a obložené pečivo(33 receptů )