Červená řepa a kozí sýr je možná trochu kontroverzní kombinace, ale až ochutnáte budete ji vynášet do nebes! Zaručený party hit.
Suroviny
ricotta
125
g
cca 1 kelímek
řepa
1
ks
menší, syrová nebo hodinu pečená v alobalu při 200 °C, úplně vychladlá, nastrouhaná najemno
drcená, sušená, podle chuti
sůl mořská
podle chuti
bageta
1
ks
středně velká nebo ciabatta, mohou být klidně i den staré, předem opečené
Na ozdobení
vlašské ořechy
1
hrst
lze použít i pekanové
třtinový cukr
1
PL
malý váleček
tymián
čerstvé lístky
Postup
1
Připravte si přísady na závěrečné zdobení: rozehřejte pánev, vhoďte do ní hrst ořechů, krátce je opražte a poté posypte třtinovým cukrem. Na mírném ohni nechte zkaramelizovat. Přesypte na plech vyložený pečicím papírem a nechte vychladnout. Potom nasekejte nahrubo.
2
Ricottu prošlehejte a smíchejte se strouhanou řepou. Osolte a okořeňte podle chuti. Pomazánkou potírejte pečivo, ozdobte plátky kozího sýra, tymiánem a karamelizovanými ořechy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 36 receptů z Apetitu na svatební menu. Na co nezapomenout při jeho plánování?(35 receptů )
- Zmírněte stres vlašáky či kešú: 55 slaných pokrmů s ořechy a semínky(56 receptů )
- Dokonalá silvestrovská party (15 receptů )
- Červená řepa: 41 receptů s královnou studené kuchyně(41 receptů )
- 40 receptů bez masa nejen pro vegetariány(41 receptů )
- Nejlepší pomazánky a obložené pečivo(33 receptů )