Bruschetta s pomazánkou z červené řepy & karamelizovanými ořechy

Bruschetta s pomazánkou z červené řepy & karamelizovanými ořechy

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 778 kcal
Bílkoviny 26 g
Cukr 94 g
Tuky 52 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Červená řepa a kozí sýr je možná trochu kontroverzní kombinace, ale až ochutnáte budete ji vynášet do nebes! Zaručený party hit.

Suroviny

ricotta 125 g
cca 1 kelímek
řepa 1
menší, syrová nebo 1h pečená v alobalu při 200 stupních, úplně vychladlá, nastrouhaná najemno
chilli paprička
drcená, sušená, podle chuti
sůl
mořská, podle chuti
bageta 1 ks
středně velká nebo ciabatta, mohou být klidně i den staré, předem opečené
Na ozdobení
pekanové ořechy 1 hrst
lze použít i vlašské
cukr 1 PL
třtinový, tmavý
kozí sýr
s bílou plísní, malý váleček
tymián
čerstvé lístky

1 Připravte si přísady na závěrečné zdobení: rozehřejte pánev, vhoďte do ní hrst ořechů, krátce je opražte a poté posypte třtinovým cukrem. Na mírném ohni nechte zkaramelizovat. Přesypte na plech vyložený pečicím papírem a nechte vychladnout. Potom nasekejte nahrubo.

2 Ricottu prošlehejte a smíchejte se strouhanou řepou. Osolte a okořeňte podle chuti. Pomazánkou potírejte pečivo, ozdobte plátky kozího sýra, tymiánem a karamelizovanými ořechy. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit