Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bruschetta s pomazánkou z červené řepy & karamelizovanými ořechy

Červená řepa a kozí sýr je možná trochu kontroverzní kombinace, ale až ochutnáte budete ji vynášet do nebes! Zaručený party hit.

Vydání: 2016/12
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Pomazánka

Ingredience

    • 1 kelímek ricotty (cca 125 g)
    • 1 menší bulva řepy (syrová nebo hodinu pečená v alobalu při 200°C, úplně vychladlá), nastrouhaná najemno
    • sušené drcené chilli papričky a mořská sůl podle chuti
    • 1 středně velká bageta nebo ciabatta (mohou být klidně i den staré), předem opečené

    NA OZDOBENÍ

    • hrst vlašských nebo pekanových ořechů
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • kozí sýr s bílou plísní (malý váleček)
    • lístky čerstvého tymiánu 

Příprava jídla

1 Připravte si přísady na závěrečné zdobení: rozehřejte pánev, vhoďte do ní hrst ořechů, krátce je opražte a poté posypte třtinovým cukrem. Na mírném ohni nechte zkaramelizovat. Přesypte na plech vyložený pečicím papírem a nechte vychladnout. Potom nasekejte nahrubo.

2 Ricottu prošlehejte a smíchejte se strouhanou řepou. Osolte a okořeňte podle chuti. Pomazánkou potírejte pečivo, ozdobte plátky kozího sýra, tymiánem a karamelizovanými ořechy. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bleskové jednohubky s lososem

Toustíky Niçoise

Indické jednohubky se špenátem a halloumi

Dokonalá silvestrovská party

40 receptů bez masa nejen pro vegetariány

30 rychlých receptů

REKLAMA

Přidat komentář