Rostbíf na hořčičném semínku

Rostbíf na hořčičném semínku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3450 kcal
Bílkoviny 307 g
Cukr 11 g
Tuky 242 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když necháte maso po upečení chvíli odpočinout, bude šťavnatější.

Suroviny

hořčičné semínko 2 ČL
sůl mořská 1 ČL
hrubá
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
tymián 1 ČL
čerstvé
olivový olej 60 ml
plus lžíce navíc
roštěnec 1.5 kg

Troubu předehřejte na 120 °C. Hořčičná semínka, sůl, pepř a tymiánové lístky dejte do hmoždíře a roztlučte je. Přilijte olej a dobře promíchejte; dejte stranou. Roštěnec potřete lžící olivového oleje, rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a zprudka na ní maso opečte tak, aby se zatáhlo – opékejte maximálně 2 minuty na každé straně. Na dno pekáče položte mřížku nebo rošt, posaďte na něj maso, dokonale ho potřete hořčičným olejem a pečte hodinu a půl tak, aby byl rostbíf středně propečený.

Něco navíc:
Až rostbíf dopečete a vytáhnete z trouby, přikryjte ho ještě v pekáči alobalem a nechte deset minut odpočívat. Krásně se rozleží a bude šťavnatější.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...
  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Obchod Apetit