Rostbíf na hořčičném semínku

Rostbíf na hořčičném semínku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3450 kcal
Bílkoviny 307 g
Sacharidy 11 g
Tuky 242 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když necháte maso po upečení chvíli odpočinout, bude šťavnatější.

Suroviny

hořčičné semínko 2 ČL
sůl mořská 1 ČL
hrubá
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
tymián 1 ČL
čerstvé
olivový olej 60 ml
plus lžíce navíc
roštěnec 1.5 kg

Troubu předehřejte na 120 °C. Hořčičná semínka, sůl, pepř a tymiánové lístky dejte do hmoždíře a roztlučte je. Přilijte olej a dobře promíchejte; dejte stranou. Roštěnec potřete lžící olivového oleje, rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a zprudka na ní maso opečte tak, aby se zatáhlo – opékejte maximálně 2 minuty na každé straně. Na dno pekáče položte mřížku nebo rošt, posaďte na něj maso, dokonale ho potřete hořčičným olejem a pečte hodinu a půl tak, aby byl rostbíf středně propečený.

Něco navíc:
Až rostbíf dopečete a vytáhnete z trouby, přikryjte ho ještě v pekáči alobalem a nechte deset minut odpočívat. Krásně se rozleží a bude šťavnatější.

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit