Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rostbíf na hořčičném semínku
Rostbíf na hořčičném semínku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rostbíf na hořčičném semínku

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3450 kcal
Bílkoviny 307 g
Sacharidy 11 g
Tuky 242 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když necháte maso po upečení chvíli odpočinout, bude šťavnatější.

Související recepty

Suroviny

hořčičné semínko 2 ČL
sůl mořská 1 ČL
hrubá
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
tymián 1 ČL
čerstvé
olivový olej 60 ml
+ lžíce navíc

Postup

1

Troubu předehřejte na 120 °C. Hořčičná semínka, sůl, pepř a tymiánové lístky dejte do hmoždíře a roztlučte je. Přilijte olej a dobře promíchejte; dejte stranou.

2

Roštěnec potřete lžící olivového oleje, rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a zprudka na ní maso opečte tak, aby se zatáhlo – opékejte maximálně 2 minuty na každé straně.

3

Na dno pekáče položte mřížku nebo rošt, posaďte na něj maso, dokonale ho potřete hořčičným olejem a pečte hodinu a půl tak, aby byl rostbíf středně propečený.

Něco navíc:
Až rostbíf dopečete a vytáhnete z trouby, přikryjte ho ještě v pekáči alobalem a nechte deset minut odpočívat. Krásně se rozleží a bude šťavnatější.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín