Domácí tatarce a chipsům se nic nevyrovná!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Na tatarku promíchejte okurky, kapary, majonézu, cibulky, petrželku, worcester, hořčici, osolte a opepřete. Dejte do chladničky.
Maso osolte a opepřete a potřete olivovým olejem. Rozpalte nepřilnavou pánev a maso opékejte 2 minuty po každé straně. Dejte do pekáče a pečte v troubě 6–8 minut, aby uvnitř zůstalo růžové. Vyndejte a nechte na prkénku 10 minut odpočinout a pak šikmo nakrájejte na tenké plátky.
Mezitím rozpalte v hlubokém rendlíku nebo ve fritéze olej na smažení (na 180 °C). Po dávkách smažte brambory, vždy 1–2 minuty dozlatova. Vyjměte děrovanou lžící a dejte odkapat na papírové utěrky. Osolte. Chleby potřete tatarkou, na ni položte maso, pak dejte další tatarku a na to chipsy, klíčky, případně jarní cibulku.