Chlebíček rostbíf, tatarka & domácí chipsy

Chlebíček rostbíf, tatarka & domácí chipsy

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1570 kcal
Bílkoviny 14 g
Cukr 124 g
Tuky 112 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Domácí tatarce a chipsům se nic nevyrovná!

Suroviny

okurky nakládané 4 ks
nasekané nadrobno
kapary 2 ČL
majonéza 150 g
jarní cibulka 2 ks
na plátky
petrželka 2 PL
nasekaná
worcesterská omáčka 1 ČL
hořčice dijonská 2 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
300 g
hovězí roštěnka v celku
olivový olej
na potření masa
olej
na smažení brambor
brambory 400 g
moučné, varný typ C, oloupané, na plátky
chleba žitný 4 plátků
klíčky míchané na ozdobení
1 Troubu předehřejte na 200 °C. Na tatarku promíchejte okurky, kapary, majonézu, cibulky, petrželku, worcester, hořčici, osolte a opepřete. Dejte do chladničky.

2 Maso osolte a opepřete a potřete olivovým olejem. Rozpalte nepřilnavou pánev a maso opékejte 2 minuty po každé straně. Dejte do pekáče a pečte v troubě 6–8 minut, aby uvnitř zůstalo růžové. Vyndejte a nechte na prkénku 10 minut odpočinout a pak šikmo nakrájejte na tenké plátky.

3 Mezitím rozpalte v hlubokém rendlíku nebo ve fritéze olej na smažení (na 180 °C). Po dávkách smažte brambory, vždy 1–2 minuty dozlatova. Vyjměte děrovanou lžící a dejte odkapat na papírové utěrky. Osolte. Chleby potřete tatarkou, na ni položte maso, pak dejte další tatarku a na to chipsy, klíčky, případně jarní cibulku.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit