Chlebíček rostbíf, tatarka & domácí chipsy

Chlebíček rostbíf, tatarka & domácí chipsy

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2125 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 124 g
Tuky 148 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí tatarce a chipsům se nic nevyrovná!

Suroviny

okurky nakládané 4 ks
nasekané nadrobno
kapary 2 ČL
majonéza 150 g
jarní cibulka 2 ks
na plátky
petrželka 2 PL
nasekaná
worcesterská omáčka 1 ČL
hořčice dijonská 2 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
roštěnec 300 g
hovězí
olivový olej
na potření masa
olej
na smažení brambor
brambory 400 g
moučné, varný typ C, oloupané, na plátky
chleba žitný 4 plátků
klíčky
na ozdobení

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Na tatarku promíchejte okurky, kapary, majonézu, cibulky, petrželku, worcester, hořčici, osolte a opepřete. Dejte do chladničky.

2 Maso osolte a opepřete a potřete olivovým olejem. Rozpalte nepřilnavou pánev a maso opékejte 2 minuty po každé straně. Dejte do pekáče a pečte v troubě 6–8 minut, aby uvnitř zůstalo růžové. Vyndejte a nechte na prkénku 10 minut odpočinout a pak šikmo nakrájejte na tenké plátky.

3 Mezitím rozpalte v hlubokém rendlíku nebo ve fritéze olej na smažení (na 180 °C). Po dávkách smažte brambory, vždy 1–2 minuty dozlatova. Vyjměte děrovanou lžící a dejte odkapat na papírové utěrky. Osolte. Chleby potřete tatarkou, na ni položte maso, pak dejte další tatarku a na to chipsy, klíčky, případně jarní cibulku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit