Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlebíček rostbíf, tatarka & domácí chipsy

Chlebíček rostbíf, tatarka & domácí chipsy

4.8/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2125 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 124 g
Tuky 148 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí tatarce a chipsům se nic nevyrovná!

Související recepty

Suroviny

nasekané nadrobno
kapary 2 ČL
majonéza 150 g
jarní cibulka 2 ks
na plátky
petrželka 2 PL
nasekaná
worcesterská omáčka 1 ČL
hořčice dijonská 2 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
hovězí
olivový olej
na potření masa
olej
na smažení brambor
moučné, varný typ C, oloupané, na plátky
chleba žitný 4 plátků
klíčky
na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Na tatarku promíchejte okurky, kapary, majonézu, cibulky, petrželku, worcester, hořčici, osolte a opepřete. Dejte do chladničky.

2

Maso osolte a opepřete a potřete olivovým olejem. Rozpalte nepřilnavou pánev a maso opékejte 2 minuty po každé straně. Dejte do pekáče a pečte v troubě 6–8 minut, aby uvnitř zůstalo růžové. Vyndejte a nechte na prkénku 10 minut odpočinout a pak šikmo nakrájejte na tenké plátky.

3

Mezitím rozpalte v hlubokém rendlíku nebo ve fritéze olej na smažení (na 180 °C). Po dávkách smažte brambory, vždy 1–2 minuty dozlatova. Vyjměte děrovanou lžící a dejte odkapat na papírové utěrky. Osolte. Chleby potřete tatarkou, na ni položte maso, pak dejte další tatarku a na to chipsy, klíčky, případně jarní cibulku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín