0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rozpečený camembert 4x jinak

Rozpečený camembert 4x jinak
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Rozpečený camembert 4x jinak

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Každá varianta na 1 sýr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3301 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 106 g
Tuky 275 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozpečený hermelín je vždycky skvělý, ale my pro vás máme hned 4 nápady, jak ho ještě vylepšit. Zvolíte raději noblesní variantu s houbami, estragonem a lanýžovým olejem, středomořskou s piniemi, česnekem a rozmarýnem, elegantní s pekanovými ořechy a javorovým sirupem nebo verzi inspirovanou Francií s brusinkami, portským a tymiánem?

Suroviny

Na camembert s houbami, estragonem a lanýžovým olejem
nebo jiný sýr s bílou plísní
máslo 1 plátek
lesní houby 1 hrst
nebo žampiony, shimeji...
estragon 1 PL
čerstvý, nasekaný
lanýžový olej
Na camembert s piniemi, česnekem a rozmarýnem
nebo jiný sýr s bílou plísní
olivový olej 2 PL
piniové oříšky 2 PL
česnek 1 stroužek
nakrájený na tenké plátky
rozmarýn 1 PL
nasekaný nadrobno
petrželka
hladkolistá, nadrobno nasekaná, na ozdobení
Na camembert s brusinkami, portským vínem a tymiánem
nebo jiný sýr s bílou plísní
mražené
krupicový cukr 2 PL
na podlití
tymián 1 špetka
Na camembert s pekanovými ořechy a javorovým sirupem
nebo jiný sýr s bílou plísní
pekanové ořechy 1 hrst
javorový sirup 3 PL
třtinový cukr muscovado tmavý 1 PL

Postup

1

Camembert nebo jiný sýr s bílou plísní vybalte z papírového obalu a vraťte do dřevěné části určené k zapékání nebo ho dejte do malé zapékací misky. Na vrchní straně sýr párkrát nařízněte (např. do kříže) a vložte do trouby vyhřáté na 190°C. Pečte 15 minut, aby se pěkně roztékal.

2

Mezitím připravte zvolenou oblohu.

Na camembert s houbami, estragonem a lanýžovým olejem

Na plátku másla opečte hrst hub (nejlépe lesních, ale poslouží i žampiony, shimeji a další), vmíchejte 1 lžíci nasekaného čerstvého estragonu. Nandejte na rozpečený sýr a zakápněte lanýžovým olejem.

Na camembert s piniemi, česnekem a rozmarýnem

V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a zvolna na něm opečte 2 lžíce piniových jader skoro dozlatova. Přidejte 1 stroužek česneku, nakrájený na tenké plátky, a opékejte, aby změkl. Poté vmíchejte 1 lžíci rozmarýnu, nasekaného nadrobno, a ještě minutu opékejte. Nandejte na rozpečený sýr a posypte nadrobno nakrájenou hladkolistou petrželkou.

Na camembert s brusinkami, portským vínem a tymiánem

Do rendlíku dejte 100 g mražených brusinek, 2 lžíce krupicového cukru a přilijte trochu portského. Zvolna vařte, aby se cukr rozpustil, brusinky povolily a vše lehce zhoustlo. Vmíchejte špetku lístků čerstvého tymiánu a nandejte na rozpečený sýr.

Na camembert s pekanovými ořechy a javorovým sirupem

Do nepřilnavého rendlíku vsypte hrst pekanových ořechů a krátce je nasucho opražte. Přidejte 3 lžíce javorového sirupu a 1 lžíci třtinového cukru muscovado. Zahřívejte, aby se cukr rozpustil a sirup zhoustl. Dejte na rozpečený sýr.

Fotografie i recept převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč