Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rozpečený camembert 4x jinak
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Každá varianta na 1 sýr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3301 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 106 g
Tuky 275 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozpečený hermelín je vždycky skvělý, ale my pro vás máme hned 4 nápady, jak ho ještě vylepšit. Zvolíte raději noblesní variantu s houbami, estragonem a lanýžovým olejem, středomořskou s piniemi, česnekem a rozmarýnem, elegantní s pekanovými ořechy a javorovým sirupem nebo verzi inspirovanou Francií s brusinkami, portským a tymiánem?

Související recepty

Suroviny

Na camembert s houbami, estragonem a lanýžovým olejem
či jiný sýr s bílou plísní
máslo 1 plátek
lesní houby 1 hrst
nebo žampiony
estragon 1 PL
čerstvý, nasekaný
lanýžový olej
Na camembert s piniemi, česnekem a rozmarýnem
či jiný sýr s bílou plísní
olivový olej 2 PL
piniové oříšky 2 PL
česnek 1 stroužek
na plátky
rozmarýn 1 PL
nasekaný
petrželka
hladkolistá, na ozdobení
Na camembert s brusinkami, portským vínem a tymiánem
či jiný sýr s bílou plísní
mražené
na podlití
tymián 1 špetka
Na camembert s pekanovými ořechy a javorovým sirupem
či jiný sýr s bílou plísní
pekanové ořechy 1 hrst
třtinový cukr muscovado tmavý 1 PL

Postup

1

Camembert nebo jiný sýr s bílou plísní vybalte z papírového obalu a vraťte do dřevěné části určené k zapékání nebo ho dejte do malé zapékací misky. Na vrchní straně sýr párkrát nařízněte (např. do kříže) a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte 15 minut, aby se pěkně roztékal.

2

Mezitím připravte zvolenou oblohu.

Na camembert s houbami, estragonem a lanýžovým olejem

Na plátku másla opečte hrst hub (nejlépe lesních, ale poslouží i žampiony, shimeji a další), vmíchejte 1 lžíci nasekaného čerstvého estragonu. Nandejte na rozpečený sýr a zakápněte lanýžovým olejem.

Na camembert s piniemi, česnekem a rozmarýnem

V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a zvolna na něm opečte 2 lžíce piniových jader skoro dozlatova. Přidejte 1 stroužek česneku, nakrájený na tenké plátky, a opékejte, aby změkl. Poté vmíchejte 1 lžíci rozmarýnu, nasekaného nadrobno, a ještě minutu opékejte. Nandejte na rozpečený sýr a posypte nadrobno nakrájenou hladkolistou petrželkou.

Na camembert s brusinkami, portským vínem a tymiánem

Do rendlíku dejte 100 g mražených brusinek, 2 lžíce krupicového cukru a přilijte trochu portského. Zvolna vařte, aby se cukr rozpustil, brusinky povolily a vše lehce zhoustlo. Vmíchejte špetku lístků čerstvého tymiánu a nandejte na rozpečený sýr.

Na camembert s pekanovými ořechy a javorovým sirupem

Do nepřilnavého rendlíku vsypte hrst pekanových ořechů a krátce je nasucho opražte. Přidejte 3 lžíce javorového sirupu a 1 lžíci třtinového cukru muscovado. Zahřívejte, aby se cukr rozpustil a sirup zhoustl. Dejte na rozpečený sýr.

Fotografie i recept převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín