Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Camembert s omáčkou z černého rybízu

Camembert s omáčkou z černého rybízu

4.2/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 667 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 46 g
Tuky 35 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro tuhle úpravu je nejlepší kozí camembert, ale dobře chutná i sýr z kravského mléka.

Suroviny

celozrnný
vejce 1 ks
menší, prošlehané vidličkou
Na omáčku
vinný ocet červený 2 ČL
ledový salát
bageta
k podávání

1Kuskus dejte do uzavíratelné misky a zalijte ho dvojnásobným množstvím vroucí vody podle návodu na obalu. Misku uzavřete a nechte kuskus nasáknout. Sýr podélně rozpulte (nebo si pořiďte dva camemberty o 60 g).

2Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte papírem na pečení. Sýr obalte v prošlehaném vejci a pak v kuskusu – kuličky rukama pěkně kolem camembertu uplácejte. Pak obalený sýr položte na plech a pečte v troubě 5 minut.

3Mezitím připravte omáčku. Rozmixujte rybíz s octem a cukrem a omáčku propasírujte. Ochutnejte a případně ji podle chuti ještě doslaďte. Hotový sýr ihned podávejte se zálivkou z černého rybízu, listem ledového salátu a opečenou bagetkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč