Pro tuhle úpravu je nejlepší kozí camembert, ale dobře chutná i sýr z kravského mléka.
Suroviny
Postup
Kuskus dejte do uzavíratelné misky a zalijte ho dvojnásobným množstvím vroucí vody podle návodu na obalu. Misku uzavřete a nechte kuskus nasáknout. Sýr podélně rozpulte (nebo si pořiďte dva camemberty o 60 g).
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte papírem na pečení. Sýr obalte v prošlehaném vejci a pak v kuskusu – kuličky rukama pěkně kolem camembertu uplácejte. Pak obalený sýr položte na plech a pečte v troubě 5 minut.
Mezitím připravte omáčku. Rozmixujte rybíz s octem a cukrem a omáčku propasírujte. Ochutnejte a případně ji podle chuti ještě doslaďte. Hotový sýr ihned podávejte se zálivkou z černého rybízu, listem ledového salátu a opečenou bagetkou.