Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Camembert s omáčkou z černého rybízu
Camembert s omáčkou z černého rybízu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Camembert s omáčkou z černého rybízu

4.1/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 667 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 46 g
Tuky 35 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro tuhle úpravu je nejlepší kozí camembert, ale dobře chutná i sýr z kravského mléka.

Suroviny

celozrnný
vejce 1 ks
menší, prošlehané vidličkou
Na omáčku
vinný ocet červený 2 ČL
ledový salát
bageta
k podávání

Postup

1

Kuskus dejte do uzavíratelné misky a zalijte ho dvojnásobným množstvím vroucí vody podle návodu na obalu. Misku uzavřete a nechte kuskus nasáknout. Sýr podélně rozpulte (nebo si pořiďte dva camemberty o 60 g).

2

Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte papírem na pečení. Sýr obalte v prošlehaném vejci a pak v kuskusu – kuličky rukama pěkně kolem camembertu uplácejte. Pak obalený sýr položte na plech a pečte v troubě 5 minut.

3

Mezitím připravte omáčku. Rozmixujte rybíz s octem a cukrem a omáčku propasírujte. Ochutnejte a případně ji podle chuti ještě doslaďte. Hotový sýr ihned podávejte se zálivkou z černého rybízu, listem ledového salátu a opečenou bagetkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...