Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba na pomerančích a harisse
ryba na pomerancich
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Ryba na pomerančích a harisse

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3255 kcal
Bílkoviny 236 g
Sacharidy 86 g
Tuky 204 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčka, která voní Asií, sladkovodní rybu rázem promění v orientální specialitu.

Suroviny

ryba 1 200 g
naporcovaná ryby po cca 300g, například candát nebo lín
mouka 4 PL
olivový olej 4 PL
extra panenský
strouhaná kůra a šťáva
pálivá papriková pasta
piniové oříšky 100 g
opražená, lze nahradit mandlemi
koriandr čerstvý 1 svazek
čerstvý
sůl

Postup

1

Obalte ryby ve směsi mouky a sladké papriky. Osolte a pak oklepněte přebytečnou mouku.

2

Dejte do misky lžíci olivového oleje, harissu, pomerančovou kůru i šťávu a prošlehejte. Zbytek oleje rozpalte na pánvi a osmažte na něm ryby (po každé straně zhruba pět minut).

3

Když je ryba už skoro hotová, přilijte do pánve pomerančovou směs a povařte ji tak, aby zhoustla. Před podáváním posypejte opraženými piniovými jadérky a jemně posekaným koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

03.09.2007 18:07
Recept se nachází v č.11/05, str.64

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...