Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Ryba na pomerančích a harisse

Ryba na pomerančích a harisse

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2646 kcal
Bílkoviny 212 g
Sacharidy 72 g
Tuky 153 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčka, která voní Asií, sladkovodní rybu rázem promění v orientální specialitu.

Suroviny

ryba 1200 g
naporcovaná ryby po cca 300g, například candát nebo lín
mouka 4 PL
paprika sladká 1 ČL
olivový olej 4 PL
extra panenský
pomeranč 2 ks
strouhaná kůra a šťáva
harissa 2 PL
pálivá papriková pasta
100 g
piniová jadérka opražená, lze nahradit mandlemi
koriandr 1 svazek
čerstvý
sůl
1. Obalte ryby ve směsi mouky a sladké papriky. Osolte a pak oklepněte přebytečnou mouku.

2. Dejte do misky lžíci olivového oleje, harissu, pomerančovou kůru i šťávu a prošlehejte. Zbytek oleje rozpalte na pánvi a osmažte na něm ryby (po každé straně zhruba pět minut).

3. Když je ryba už skoro hotová, přilijte do pánve pomerančovou směs a povařte ji tak, aby zhoustla. Před podáváním posypejte opraženými piniovými jadérky a jemně posekaným koriandrem.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.11/05, str.64

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit