0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba na pomerančích a harisse

ryba na pomerancich
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Ryba na pomerančích a harisse

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3255 kcal
Bílkoviny 236 g
Sacharidy 86 g
Tuky 204 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčka, která voní Asií, sladkovodní rybu rázem promění v orientální specialitu.

Suroviny

ryba 1200 g
naporcovaná ryby po cca 300g, například candát nebo lín
mouka 4 PL
paprika sladká 1 ČL
olivový olej 4 PL
extra panenský
pomeranč 2 ks
strouhaná kůra a šťáva
harissa 2 PL
pálivá papriková pasta
piniové oříšky 100 g
opražená, lze nahradit mandlemi
koriandr 1 svazek
čerstvý
sůl

Postup

1

Obalte ryby ve směsi mouky a sladké papriky. Osolte a pak oklepněte přebytečnou mouku.

2

Dejte do misky lžíci olivového oleje, harissu, pomerančovou kůru i šťávu a prošlehejte. Zbytek oleje rozpalte na pánvi a osmažte na něm ryby (po každé straně zhruba pět minut).

3

Když je ryba už skoro hotová, přilijte do pánve pomerančovou směs a povařte ji tak, aby zhoustla. Před podáváním posypejte opraženými piniovými jadérky a jemně posekaným koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

Apetit magazín

AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit