Omáčka, která voní Asií, sladkovodní rybu rázem promění v orientální specialitu.
Suroviny
ryba
1 200
g
naporcovaná ryby po cca 300g, například candát nebo lín
mouka
4
PL
paprika mletá sladká
1
ČL
olivový olej
4
PL
extra panenský
pomeranč
2
ks
strouhaná kůra a šťáva
harissa
2
PL
pálivá papriková pasta
piniové oříšky
100
g
opražená, lze nahradit mandlemi
koriandr čerstvý
1
svazek
čerstvý
sůl
Postup
1
Obalte ryby ve směsi mouky a sladké papriky. Osolte a pak oklepněte přebytečnou mouku.
2
Dejte do misky lžíci olivového oleje, harissu, pomerančovou kůru i šťávu a prošlehejte. Zbytek oleje rozpalte na pánvi a osmažte na něm ryby (po každé straně zhruba pět minut).
3
Když je ryba už skoro hotová, přilijte do pánve pomerančovou směs a povařte ji tak, aby zhoustla. Před podáváním posypejte opraženými piniovými jadérky a jemně posekaným koriandrem.
Komentáře
Anonym
03.09.2007 18:07
Apetit 11/05