0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybízový likér

Rybízový likér
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybízový likér

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Na cca 3 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7750 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 1260 g
Tuky 0 g
Vláknina 100 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud už se vám přepily všechny sirupy, je tohle skvělý způsob, jak zužitkovat rybízovou šťávu.

Suroviny

červený rybíz 2 kg
krupicový cukr 1 kg
vodka 1.5 l
na zředění

Postup

1

Omytý a otrhaný rybíz vrstvěte střídavě s cukrem do vysoké, ideálně 3litrové sklenice. Zakryjte plátýnkem a stáhněte jej provázkem nebo gumičkou. Nechte stát na lince 3–4 dny, poté dejte do chladu a nechte ještě týden prokvasit.

2

Když směs přestane kvasit a bublat, sceďte ji přes plátýnko. Tekutinu odměřte a dolijte stejné množství vodky.

NĚCO NAVÍC
Rybíz s cukrem můžete nechat prokvasit i při pokojové teplotě, třeba na kuchyňské lince, bude to rychlejší. V chladu vše kvasí pomaleji, zato budete mít lepší kontrolu. Vodka je ideální, protože je chuťově neutrální. Budete-li chtít likér sladší, po dolití vodkou jej můžete dosladit dle chuti.

TIP REDAKCE
Rybízový likér je skvělý samotný, s kostkou ledu i bez. Můžete ho zředit bublinkami (à la Kir). Bude to skvělá přísada v létě do koktejlů (co takhle rybízový Cosmopolitan?) a v zimě do čaje (nebo jen do horké vody). Likér můžete samozřejmě použít též do dezertů (pro dospělé) – skvělý bude v triflu, v pohárech, v ovocném tiramisu, v galetce, v obráceném koláči, do ovocných náplní i na marinování ovoce.

  • Na rybízovou Caipirinhu naplňte menší skleničku drceným ledem, přilijte 1 malého panáka (20 ml) rybízového likéru, 1 malého panáka (20 ml) cachaça rumu a šťávu z 1/4 limetky. Jemně promíchejte lžičkou nebo míchátkem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit