Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
4,3 (27x)
29. 9. 2021
Hrstková polévka
Apetit
Hrstková polévka
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
4,3 (27x)

Hrstková polévka je nenápadná lidová klasika, která nezklame. Luštěniny i obiloviny v ní můžete různě obměňovat. My jsme na náš recept použili loupaný hrách a drobné bílé fazole, aby byla polévka stravitelnější. Všechny sypké suroviny budete navíc odměřovat na hrsti, odpadne tedy zdlouhavé vážení. Hrstková polévka je také senzační způsob, jak využít zbylé luštěniny, rýži nebo jinou obilninu z oběda.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1510 kcal
  • Bílkoviny 70 g
  • Sacharidy 188 g
  • Tuky 45 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(27 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Pikantní fazolová polévka s chilli a klobásou

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/10

Říjnové číslo, které vychází 16. 9., je tradičně věnováno především milované české kuchyni. Naučte se uvařit domácí povidla a upéct ořechovou bábovku, kynuté koláče nebo jablečné řezy tak dobře, jako to uměly naše babičky! Nebo rodinu překvapte neotřelým českým menu s tou správnou špetkou nostalgie. Pokud se ovšem chcete blýsknout a vyrazit všem dech, šéfkuchař Radek Hasman vás krok za krokem provede přípravou kachny s červeným zelím, jablkovým pyré a polentou. Nechybí ani inspirace na rychlé večeře, které stihnete připravit i po návratu z práce. Jejich společným jmenovatelem jsou tentokrát tolik populární brambory. Těšit se můžete i na ochutnávku z naší nové kuchařky Polévka je grunt, která vyjde na konci září. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

fried rice

3 základní suroviny, které se vyplatí vařit ve velkém

Pro jejich nenápadnost a všednost si často neuvědomíme, jaký potenciál skrývají. Představujeme vám trojici, kterou se vyplatí připravovat v množstvím větším než malém. Z jednoho pořádného hrnce či pekáče totiž sestavíte hned několik různých jídel. A to se v pracovním týdnu vyplatí.