Hrstková polévka je nenápadná lidová klasika, která nezklame. Luštěniny i obiloviny v ní můžete různě obměňovat. My jsme na náš recept použili loupaný hrách a drobné bílé fazole, aby byla polévka stravitelnější. Všechny sypké suroviny budete navíc odměřovat na hrsti, odpadne tedy zdlouhavé vážení. Hrstková polévka je také senzační způsob, jak využít zbylé luštěniny, rýži nebo jinou obilninu z oběda.
Suroviny
Pro 4–6 osob
Suroviny
Pro 4–6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 1510 kcal
- Bílkoviny 70 g
- Sacharidy 188 g
- Tuky 45 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/10
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,3/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/10
Říjnové číslo, které vychází 16. 9., je tradičně věnováno především milované české kuchyni. Naučte se uvařit domácí povidla a upéct ořechovou bábovku, kynuté koláče nebo jablečné řezy tak dobře, jako to uměly naše babičky! Nebo rodinu překvapte neotřelým českým menu s tou správnou špetkou nostalgie. Pokud se ovšem chcete blýsknout a vyrazit všem dech, šéfkuchař Radek Hasman vás krok za krokem provede přípravou kachny s červeným zelím, jablkovým pyré a polentou. Nechybí ani inspirace na rychlé večeře, které stihnete připravit i po návratu z práce. Jejich společným jmenovatelem jsou tentokrát tolik populární brambory. Těšit se můžete i na ochutnávku z naší nové kuchařky Polévka je grunt, která vyjde na konci září. Apetit, napsáno s chutí.